u-rosiyi-soyuznikiv-ne-dodalosya-politolog-prokomentuvav-rezolyutsiyu-oon-schodo-teritorialnoyi-tsilisnosti-ukrayini

"У росії союзників не додалося" - політолог прокоментував резолюцію ООН щодо територіальної цілісності України

 • 342902 переглядiв

КИЇВ. 13 жовтня. УНН. Підтримка Генасамблеєю ООН проекту резолюції, яка засуджує спробу росії анексувати чотири українські регіони, означає, що росія ізольована у своєму баченні зміни кордонів України. А отже спроби застосувати радикальні міри у відповідь на контрнаступ ЗСУ будуть визнані світом як безпідставними. Про це в коментарі УНН розповів політолог Володимир Воля.

Цитата

«Значення резолюції в тому, що більшість країн світу висловили чітку позицію, що не визнають анексію росією чотирьох українських регіонів та кордонів, окреслених росією. Щодо практичних наслідків, то росія розказувала, що анексувала українські регіони і будь-які військові дії з боку України по відвоюванню цих територій будуть розцінюватися як напад, власне, на рф. Резолюція ж показує, що крім самої росії і ще чотирьох держав ніхто не вважає ці території російською федерацією. Тобто, росія знаходиться, по суті, в ізоляції зі своїм баченням. Тож, якщо спробує застосовувати якісь радикальні кроки, щоб зупинити український наступ, тепер її апеляції до того, що це територія росії, з точки зору міжнародного контексту, виявляються безпідставними», – розповів Воля.

Деталі

Якщо аналізувати, хто підтримав росію, то ті ж країни, які й голосували проти резолюції ООН, яка засуджувала російську війну та закликала вивести війська з України в межах кордонів станом на 1991 рік. Це білорусь, Нікарагуа, Сирія та КНДР.

«Тобто, у росії союзників не додалося. Знову 35 держав утрималися від голосування, але це не означає, що вони визнали агресію, вони просто утрималися. Російська пропаганда намагається припідносити, що Україну не підтримують найбільші по чисельності країни світу, такі як Індія та Китай. Та насправді це маніпуляція, бо вони не підтримують росію. Цікавою виглядає і позиція таких держав як Іран, який надав росії комплектуючі для безпілотників. Начебто, союзники. Але Іран вирішив усунутися від висловлювання будь-якої позиції через непрості відносини із Заходом. Вони не хочуть, щоб проти них запроваджувалися додаткові санкції за ці безпілотники. Можливо, розраховують на послаблення санкцій, щоб продавати більше нафти на світовий ринок», – зазначив Воля.

Також є цікавою, на думку політолога, позиція Венесуели, яку в світі вважають союзником росії на рівні з білоруссю. Вона, так само як і Іран, може розраховувати на послаблення санкцій для збільшення експорту нафти.

«Якщо говорити про ОДКБ, то всі, окрім росії і білорусі, утрималися від голосування. Наприклад, Казахстан, який не голосував. Насправді, позиція країни була вже раніше озвучена Токаєвим, який прямо у вічі путіну сказав, що Казахстан не визнає "л/днр". Тобто, це означає, якщо Казахстан не захотів визнати незалежність псевдореспублік, то однозначно не визнає і анексію – більш радикальний крок з боку росії щодо зміни кордонів України», – вважає політолог.

Нагадаємо

У Генасамблеї ООН абсолютна більшість членів організації, а саме 143 країни, проголосували за проект резолюції, яка засуджує спробу росії анексувати чотири українські окуповані регіони.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    На Полтавщині впало два українські літаки – ОВА

     • 1294912 переглядiв

    Україна повернула з росії та окупованих територій 96 дітей

     • 167166 переглядiв

    Грайте і "точка": у росії перейменували World of Tanks і World of Warships

     • 964117 переглядiв