u-rosii-zasudyly-ukrainskoho-viiskovosluzhbovtsia-do-12-rokiv-kolonii

У росії засудили українського військовослужбовця до 12 років колонії

 • 31828 переглядiв

Український військовослужбовець Павло Запорожець був засуджений російським судом до 12 років колонії суворого режиму за звинуваченням у підготовці теракту Херсоні, який на той момент був під окупацією.

За рішенням суду у ростові-на-дону громадянина України, військовослужбовця Павла Запорожця на 12 років хочуть відправити до колонії. Про це пишуть російські ЗМІ, передає УНН.

Деталі

Військовий суд у ростові-на-дону виніс вирок українському військовослужбовцю Павлу Запорожцю – 12 років виправної колонії суворого режиму з відбуттям перших трьох років у в'язниці.

Його звинуватили у підготовці теракту в Херсоні 9 травня 2022 року. Слідчі заявили, що вилучили в нього вибухові пристрої, які він нібито планував кинути в учасників ходи "безсмертний полк". Також його звинуватили у нападі на російських військових, які патрулювали місто під час окупації.

Запорожець визнав провину, але пояснював, що планував підірвати військовий патруль під час комендадської години, щоб виключити можливі жертви серед цивільних мешканців.

Павла Запорожця судили за статтею "Підготовка до акту міжнародного тероризму". В коментарі "Радіо Свобода" його сестра Марина Запорожець розповідала, що справа її брата – перша в росії, яка доведена до суду за статтею "міжнародний тероризм".

Адвокати Запорожця наполягали на тому, щоб його визнали військовополоненим, оскільки підзахисний є військовим, який брав участь у військовому протистоянні і тому його мають судити не у межах кримінального права, а згідно Женевській конвенції. Вони мають намір оскаржити вирок.

Деталі справи Запорожця

20 вересня під час одного з судових засідань Павло Запорожець розповів, що в ніч на 9 травня намагався встановити вибухівку на дорозі, по якій повинен був слідувати патруль з озброєними загарбниками. Його затримали і привезли в будівлю Херсонської військової адміністрації. Запорожець свідчив про побиття і катування під час утримання під вартою в Херсоні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кримського політв'язня Нарімана Джелялова етапують у красноярській край – дружина

Анастасія Рябоконь

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Українська команда Monte перемогла в турнірі ESL Challenger Jönköping з CS 2

     • 29638 переглядiв