ukenru
u-prokuraturi-ne-zmogli-poyasniti-chomu-ne-perevirili-nablizhenogo-do-vladi-operatora-loterey-unl

У прокуратурі не змогли пояснити, чому не перевірили наближеного до влади оператора лотерей "УНЛ"

 • 11877 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. У столичній прокуратурі відмовилися коментувати невиконання судового рішення, яке зобов’язувало фіскалів перевірити наближеного до влади оператора державних лотерей “УНЛ” (Українська національна лотерея), повідомляє УНН.

Раніше повідомлялось, що ця компанія могла нанести значний збиток державі, бо як вказують слідчі, організовувала нелегальні азартні ігри та ухилялась від сплати податків до бюджету.

З’ясувати точну суму збитку було доручено Державній фіскальній службі. Відповідне рішення прийняв Печерський районий суд м.Києва півтора роки тому. Однак, фіскали рішення суду досі не виконали.

Редакція УНН звернулась із запитом до Генеральної прокуратури України з проханням пояснити невиконання судового рішення та повідомити, на якому етапі досудового розслідування перебуває кримінальне провадження проти “УНЛ”.

ГПУ скерувала запит до столичного управління прокуратури, яке відмовило УНН у наданні інформації, зазначивши лише, що відповідне кримінальне провадження розслідує Дніпровське УП ГУ НП в м.Києві.

“Оскільки, у своєму запиті Ви просите надати інформацію про стан досудового розслідування у кримінальному провадженні, вирішення запиту не регулюється Законом України “Про доступ до публічної інформації”, - відповіли у прокуратурі столиці.

Нагадаємо, “УНЛ” пов’язують з високопосадовцями: нардепом від БПП Олександром Третьяковим, екс-главою АП Борисом Ложкіним та екс-главою ФДМ Ігорем Білоусом. У ЗМІ зазначають, що І.Білоус, зокрема, міг отримати частку в компанії через передачу 40 приміщень для гральних залів в Києві.

За даними експертів, впливові зв’язки “УНЛ” допомогли загнати його конкурентів – компанії “М.С.Л.” та “Патріот” під антиросійські санкції РНБО. В подальшому ці санкції повинні були стати формальною підставою для відмови “Патріот” та “М.С.Л.” у видачі ліцензій на продовження роботи, що в свою чергу дозволило б монополізувати лотерейний ринок компанією “УНЛ”. Відповідний проект ліцензійних умов розробило Міністерство фінансів України. Однак, його розкритикували і не погодили в АМКУ, Держказначействі та Регуляторній службі.

Крім того, нещодавно бізнес-омбудсмен озвучив свої сумніви щодо правомірності застосування антиросійських санкцій РНБО проти компанії “М.С.Л.”.

Українські Національні Новини

Політика