ukenru
u-polschi-prezentuvali-prototip-modulnogo-budinochka-dlya-ukrayinskikh-bizhentsiv-yakiy-vin-maye-viglyad

У Польщі презентували прототип модульного будинку для українських біженців: який він має вигляд

 • 619772 переглядiв

КИЇВ. 30 вересня. УНН. У Польщі студенти та співробітники Вроцлавської політехніки збудували прототип модульного будинку, який може бути тимчасовим житлом для біженців з України. Робота над адаптацією проекту японського архітектора тривала три тижні. Про це повідомляє пресслужба польського навчального закладу, інформує УНН.

Деталі

До створення будинку були залучені також студенти з України - Львівської політехніки (Зера Абліазізова, Софія Багдай), Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича (Анастасія Волкова) та Київського національного університету будівництва і архітектури (Полтавцева Олександра).

Проєкт підготував відомий японський архітектор Шигеру Бан у 2015 році. Він назвав його New Temporary House. Система SHS (Styrofoam Housing System) заснована на збірних елементах, легких і недорогих у виготовленні, які потім з’єднуються між собою, тобто будинок площею близько 35 квадратних метрів, а приблизні розміри самої будівлі - 6 на 6 метрів.

В одному кутку будинку знаходиться кухня, в другому облаштована ванна кімната, у третьому розташований туалет, у четвертому - ліжка.

Інженер Єжи Лонка, який очолював роботу над будівництвом блоку, зазначив, що система складається з «сендвіч» панелей, наповнених полістиролом, вкритим скловолокном та епоксидною смолою. За його словами, наступним етапом роботи над цією ініціативою буде пошук фінансування для серійного виробництва SHS.

Цитата

«Тривають переговори як з потенційними спонсорами, так і з українськими органами місцевого самоврядування, зацікавленими у застосуванні цього рішення у своїй області (зокрема у Львові)», - заявив він.

Доповнення 

У Бородянці встановлені перші модульні будинки для проживання співробітників ДСНС та волонтерів, які розбирають завали після вигнання з міста російських окупантів.

Українські Національні Новини

Наші за кордоном