ukenru
u-period-viboriv-zareyestrovano-ponad-11-tisyach-povidomlen-pro-porushennya-politsiya

У період виборів зареєстровано понад 11 тисяч повідомлень про порушення - поліція

 • 9713 переглядiв

КИЇВ. 24 квітня. УНН. У період виборів зареєстровано понад 11 тисяч повідомлень про порушення виборчого законодавства. Про це повідомив голова Національної поліції України Сергій Князєв в Одесі під час наради під головуванням першого заступника міністра внутрішніх справ Сергія Ярового, передає УНН.

"У період цьогорічної кампанії до органів та підрозділів поліції надійшло понад 11 тисяч повідомлень. Їх тематика була доволі різноманітною: від незаконної агітації до підкупу виборців, від хуліганства до перешкоджання виборчому праву", - зазначив Князєв.

Він додав, що із загальної кількості – 878 повідомлень поліцейські кваліфікували за статтями Кодексу України про адміністративні правопорушення, а 666 з них – вже спрямовано до суду.

"До Єдиного реєстру досудових розслідувань слідчі внесли інформацію про 430 подій. У 30 випадках особам, винним у вчиненні зазначених кримінальних правопорушень, вже повідомлено про підозру", - зазначив Князєв.

За його словами, 21 провадження вже скеровано до суду.

Найбільше навантаження за кількістю повідомлень про порушення виборчого законодавства, за словами Князєва, зафіксували у місті Києві – 1,5 тисячі, Дніпропетровській – понад 1,2 тисячі, Донецькій – 934 та Одеській областях – 776.

Водночас глава Нацполіції зазначив, що, незважаючи на залучення значної кількості поліцейських до забезпечення безпеки та реагування на події, пов’язані з виборами, в державі не допущено зниження якості та ефективності виконання завдань із протидії злочинності.

Як повідомляв УНН, у порівнянні з першим туром виборів кількість порушень виборчого законодавства дещо зменшилася

Українські Національні Новини

Політика