u-pekini-naikholodnishyi-hruden-za-vsiu-istoriiu-sposterezhen

У Пекіні найхолодніший грудень за всю історію спостережень

 • 30017 переглядiв

Пекін переживає рекордні грудневі холоди, температура часто опускається нижче -10°C

У китайській столиці Пекіні нинішній грудень став найхолоднішим з початку спостережень в 1951 році, пише УНН з посиланням на BBC.

Деталі

Цього місяця температура у місті часто опускалася нижче -10°C.

Це був рік температурних крайнощів у китайській столиці: шість місяців тому в Пекіні був зафіксований найспекотніший червневий день за всю історію, температура була трохи вища за 40°С.

Вже цієї зими Китай постраждав від кількох хвиль надзвичайно холодної погоди.

За даними інформаційного агентства China Daily, що підтримується державою, пекінська метеорологічна обсерваторія нещодавно зафіксувала понад 300 годин мінусових температур менш ніж за два тижні.

Похолодання торкнулося провінцій по всьому Китаю: школи у деяких районах були змушені закритися, а транспортне сполучення зіткнулося з труднощами.

Стійка холодна погода поставила під загрозу енергопостачання провінції Хенань: з'явилися повідомлення про вихід з експлуатації деяких опалювальних котлів.

Тим часом у деяких частинах північної Японії випала величезна кількість снігу, що набагато перевищує норму для цієї пори року. За останні кілька днів у деяких районах було оголошено попередження про сильний снігопад: у префектурах Гіфу та Хоккайдо випало близько метра снігу.

За даними Корейського метеорологічного управління (KMA), протягом останніх тижнів у Південній Кореї спостерігалися різкі коливання температури: від 16°C до нижче -12°C.

Незрозуміло, як люди справляються з екстремальними погодними умовами у сусідній Північній Кореї.

Доповнення

Однією з можливих причин похолодання є ослаблення Полярного вихору - потоку холодного повітря, яке зазвичай знаходиться навколо Арктики, - що дозволяє повітряним масам пересуватися далі на південь, ніж зазвичай.

Однак серед учених точаться суперечки про те, яку роль у цьому відіграє зміна клімату.

Юлія Шрамко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У Пекіні найхолодніший грудень за всю історію спостережень

     • 30017 переглядiв

    Біля узбережжя Лівії врятовано від утоплення 118 людей

     • 29276 переглядiв