u-par-gotovi-provesti-peregovori-mizh-parlamentami-ukrayini-ta-rf

У ПАР готові провести переговори між парламентами України та рф

 • 784067 переглядiв

КИЇВ. 22 червня. УНН. Національні законодавчі органи ПАР і Об'єднаних Арабських Еміратів готові прийняти в себе парламенти України та росії, щоб провести переговори з пошуку можливих шляхів закінчення повномасштабної війни. Про це йдеться в парламентському звіті, в якому детально описується робота, пророблена південноафриканськими депутатами на 146-й Асамблеї Міжпарламентського союзу (МПС) у березні, передає УНН з посиланням на News24.

Повідомляється, що цільова група МПС з мирного врегулювання війни в Україні зустрілася з делегаціями високого рівня депутатів з росії та України окремо.

Цитата

«Під час зустрічі Об'єднані Арабські Емірати і ПАР заявили про свою готовність прийняти у себе парламенти кожної країни для подальшого обговорення війни, що триває. Спікер Національної асамблеї Носівіве Мапіса-Нкакула виступив з доповіддю і зазначив, що парламенти України і росії вітають роботу робочої групи», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що наступний крок передбачає залучення двох парламентів до наступного:

· надсилання листа з докладним описом способів пом'якшення гуманітарних наслідків війни в чотирьох галузях: ядерна безпека, продовольча безпека, захист екологічно вразливих об'єктів, а також доступ до військовополонених і обмін ними;

· взаємодія з іншими сторонами, щоб допомогти внести позитивні зміни в триваючу ескалацію конфлікту;

· спроба знайти можливі шляхи зближення позицій і пропонуючи обом делегаціям зібратися у відповідному місці для обговорення.

Доповнення

Президент Південно-Африканської Республіки Сиріл Рамафоса опублікував підсумок своєї поїздки в Україну і росію у складі африканської делегації.

США готові підтримати мирний план ПАР, якщо його схвалить українська сторона.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі