u-nimechchyni-zatrymaly-sudno-z-rf-iz-pidsanktsiinymy-tovaramy-zmi

У Німеччині затримали судно з рф із підсанкційними товарами - ЗМІ

 • 31414 переглядiв

У німецькому порту Росток затримали російське судно, яке перевозило санкційні товари, що прямували до США.

У німецькому порту Росток затримали судно з росії. На ньому виявили підсанкційні товари, які мали доправити до США. Про це повідомляє Süddeutsche Zeitung, пише УНН.

Деталі

В управлінні порту і моряків Ростока повідомили, що через наявність на борту товарів, на які було накладено санкції ЄС, судно отримало ордер на затримання від митниці. Тому вихід із порту заборонений.

Зазначається, що вантажне судно завдовжки 193 метри під прапором Маршаллових островів зайшло в порт Росток на ремонт 4 березня через технічні проблеми з гребним гвинтом. За даними влади, шкоди, ймовірно, було завдано внаслідок руху по льоду. У видання йдеться, що судно прибуло з росії.

Відповідальна головна митниця в Штральзунді відзначила, що вантаж судна, як і всі товари, що ввозяться в ЄС, підлягає митному нагляду. У цьому контексті буде перевірено дотримання обмежень у зовнішній торгівлі, зокрема санкцій проти росії. У цьому конкретному випадку слідство ще триває. Ніяких подробиць про вантаж митниця не повідомляє.

Тим часом журналісти встановили, що судно прямувало до США і було завантажене, серед іншого, березовою деревиною та збагаченим ураном для американських атомних електростанцій. Загальна вартість вантажу становить близько 40 мільйонів євро.

Нагадаємо

Генеральний прокурор України Андрій Костін закликав посилити тиск на росію через секторальні санкції, які завдадуть шкоди економіці агресора.

російська нафта "Сокол" повертається до портів Індії, попри санкції США - Bloomberg02.04.24, 15:48

Популярні

Новини по темі

Ракетна атака на Дніпро: росіяни пошкодили заклад освіти

 • 27271 переглядiв

Сапери на Донеччині знешкодили авіабомбу ФАБ-500

 • 31525 переглядiв