ukenru
u-nimechchyni-kilkist-prybulykh-na-tli-vtorhnennia-rf-ukraintsiv-zrosla-do-165-miliona

У Німеччині кількість прибулих на тлі вторгнення рф українців зросла до 1,65 мільйона

 • 58660 переглядiв

Кількість українців, зареєстрованих у Німеччині, за рік зросла приблизно на 250 000 осіб, досягнувши близько 1,65 мільйона станом на 12 березня, згідно з даними МВС ФРН, на які посилається Spiegel.

Наразі по всій Німеччині зареєстровано близько 1,65 мільйона українців, за рік їхня кількість зросла на близько 250 тисяч осіб, повідомляє Spiegel з посиланням на дані МВС ФРН, пише УНН.

Деталі

"Кількість людей, які втекли з України до Німеччини від початку російської агресивної війни, значно зросла", - пише видання з посиланням на відповідь міністерства внутрішніх справ ФРН депутату від ХДС Александру Трому.

"За даними, станом на 12 березня у федеральному відомстві у справах міграції та біженців (Bamf) зареєстровано близько 1,65 млн українців. Рік тому їх було 1,4 мільйони", - вказує видання.

Це означає, що кількість українців, які приїхали до ФРН, за рік збільшилася приблизно на 250 000 осіб.

Керівник Bamf Ханс-Екхард Зоммер нещодавно заявив у комітеті внутрішніх справ Бундестагу, що кількість новоприбулих з України наразі перевищує кількість нових заявок про надання притулку з інших країн. "Ми маємо виходити з того, що більшість українців, які приїдуть зараз, будуть розміщені державою", - попередив Зоммер.

На тлі цього Тром зажадав, щоб федеральний уряд працював над "більш рівномірним розподілом українських військових біженців, що прибувають, у Європі". "Німеччина досягає своїх меж", - вказав він.

В ООН назвали кількість українців, які зареєструвалися в ЄС як біженці28.11.22, 06:27 • [views_3171660]