ukenru
u-nimechchini-pokhvalilisya-visokim-blagopoluchchyam-v-sferi-ekologiyi

У Німеччині похвалилися високим благополуччям в сфері екології

 • 16768 переглядiв

КИЇВ. 4 червня. УНН. У середньому кожен житель Німеччини продукує 626 кг сміття на рік. Про це свідчать дані Інституту німецької економіки (IW), передає УНН з посиланням на DW.

Даний показник свідчить про високий рівень добробуту в країні, переконані в IW.

"Більше відходів на душу населення припадає тільки в таких країнах, як Данія, Кіпр і Мальта. При цьому в середньому по Європі цей показник становить 482 кілограми на людину", - йдеться в повідомленні.

Німеччина є європейським лідером не тільки з виробництва, але і по переробці відходів, відзначають в IW.

"На цьому тлі не варто дивуватися, що переробка відходів стала в Німеччині вкрай прибутковим бізнесом. За даними Міністерства охорони навколишнього середовища ФРН, щорічний оборот цієї галузі становить близько 70 млрд євро, в ній зайняті близько 250 тисяч осіб. При цьому організацією збору, сортування і утилізації відходів займаються як приватні, так і державні підприємства", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що в основі німецької системи переробки відходів лежить прийнятий в 1991 році закон про пакувальні матеріали. Він зобов'язав виробників відповідати за свої товари і після їх вживання.

"Виробники пластмасових виробів несуть відповідальність за те, щоб їх продукцію можна було використовувати повторно", - йдеться в повідомленні.

У той же час, згідно з даними Держстатистики, в Україні припадає близько 11 тонн відходів в розрахунку на одного жителя нашої країни. Це - в 16 разів більше за показник країн ЄС.

Нагадаємо, в цілому в Україні в 2017 році утворилося понад 366 млн тонн відходів, в тому числі отрутохімікатів.

Також нагадаємо, за час дії мораторію на перевірки бізнесу, більша частина спецкомпаній по утилізації небезпечних відходів перетворилася на безвідповідальних шахраїв, які замість знешкодження отрутохімікатів складують їх на стихійних звалищах і беруть участь в тендерах, не маючи ліцензій. Перевірки утилізаторів Мінекології розпочало тільки в 2018 році. У планах відомства на цей рік - аудит 130 спецпідприємств.

Українські Національні Новини

Суспільство