u-nasa-vidmovylysia-vid-proiektu-doslidzhennia-misiatsia-cherez-vysoku-vartist

У NASA відмовилися від проєкту дослідження Місяця через високу вартість

 • 10993 переглядiв

NASA відмовляється від проєкту VIPER з дослідження Місяця вартістю 450 млн доларів через збільшення витрат і затримок, однак планує використовувати технології VIPER в інших місячних місіях.

NASA скасовує проєкт VIPER, вартістю 450 мільйонів доларів, який був розроблений з метою дослідження простору на дальній стороні Місяця. Пише УНН з посиланням на The Verge.

Деталі

Національне управління США з повітроплавання і дослідження космічного простору не буде продовжувати реалізацію програми VIPER (скорочення від Volatiles Investigating Polar Exploration Rover), яка передбачала відправлення ровера на дальній бік Місяця для пошуку води. У середу NASA назвало причиною скасування проєкту збільшення витрат і кілька затримок.

Раніше агентство вже витратило 450 мільйонів доларів на марсохід Volatiles Investigating Polar Exploration Rover (VIPER), вартість якого спочатку оцінювали менш ніж у 430 мільйонів доларів (приблизно 393 мільйони євро). Запуск робота-носія спочатку планували на 2022 рік, але вже відклали щонайменше до весни 2025 року, а можливо, і довше. Запуск проєкту збільшив би загальну вартість до більш ніж 600 мільйонів доларів (майже 549 мільйонів євро).

«У агентства заплановано безліч місій з пошуку льоду та інших ресурсів на Місяці протягом наступних п'яти років», - заявила  Нікола Фокс, заступник адміністратора управління наукових місій NASA. За словами представника космічного управління Сполучених Штатів, «наш шлях уперед буде максимально використовувати технології та роботу, вкладені у VIPER, зберігаючи при цьому критично важливі кошти для підтримки нашого надійного місячного портфоліо».

В противовес планами NASA и SpaceX, ученые призывают спасти международную космическую станцию17.07.2024, 16:58

Ігор Тележніков

Технології

    Популярні

    Новини по темі