ukenru
u-nabu-doopratsovuyut-proekti-pidozr-eksnardepam-vid-bpp-sitnik

У НАБУ доопрацьовують проекти підозр екснардепам від БПП – Ситник

 • 13138 переглядiв

КИЇВ. 10 лютого. УНН. Національне антикорупційне бюро підготувало проекти підозр колишнім народним депутатам від фракції “Блок Петра Порошенка” Ігорю Кононенку та Олександру Грановському. Про це під час брифінгу сказав Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник, передає кореспондент УНН.

Цитата:

“Провадження ці є. І є проекти підозр, але зараз ми допрацьовуємо, тому що в детективів, прокурорів тут різне бачення на той обсяг доказів, які здобуті по цим розслідуванням. Це перше. Друге, якраз по одному із цих проваджень було рішення Окружного адміністративного суду, який заборонив оголошувати у розшук і здійснювати розшук одного із фігурантів по цьому провадженню”, - сказав Артем Ситник, відповідаючи на запитання, коли будуть вручені підозри Грановському та Кононенку.

Він зазначив, що це трохи дивне рішення, оскільки неясно, яким чином адміністративний суд відноситься до кримінального судочинства.

“Зараз воно вже скасоване апеляційною інстанцією адміністративною... і це зняло певну перепону щодо подальшого руху по цих провадженнях”, - розповів Ситник.

Довідково

Ігор Кононенко - народний депутат України восьмого скликання, у попередньому парламенті був першим заступником голови фракції "Блок Петра Порошенка".

Доповнення

Як повідомлялося, у серпні 2019 року НАБУ відкрило кримінальне провадження за фактом декларування недостовірної інформації Ігорем Кононенком.

Олександр Грановський був колегою Кононенка і нібито очолював "офіс контрабанди" при Петрі Порошенко.

Українські Національні Новини

Політика