u-mzs-vidpovili-oon-na-zgadku-pro-obshuki-v-budivlyakh-upts-mp-zaklikali-utrimuvatisya-vid-nezbalansovanikh-politichnikh-otsinok

У МЗС відповіли ООН на згадку про обшуки в будівлях УПЦ МП: закликали утримуватися від незбалансованих політичних оцінок

 • 288017 переглядiв

КИЇВ. 27 березня. УНН. Україна через звіт Управління Верховного комісара ООН з прав людини, у якому йдеться про те, що обшуки в будівлях УПЦ МП можуть мати нібито «дискримінаційний характер», закликала утримуватися від незбалансованих політичних оцінок, а базувати свої доповіді на фактах. Про це повідомив речник МЗС Олег Ніколенко, передає УНН.

Ніколенко зауважив, що у нещодавньому звіті про права людини в Україні Управління Верховного комісара ООН з прав людини зазначило, що обшуки в будівлях УПЦ МП можуть мати «дискримінаційний характер».

Цитата

«Україна – демократична держава, у якій ґарантується свобода віросповідання. Водночас свобода не тотожна праву займатися діяльністю, яка підриває національну безпеку. Закликаємо УВКПЛ утримуватися від незбалансованих політичних оцінок, а базувати свої доповіді на фактах», - написав Ніколенко у Facebook.

Доповнення

З листопада минулого року СБУ проводила контррозвідувальні заходи у приміщеннях УПЦ МП. Зокрема, і на території Києво-Печерської Лаври у Києві.

СБУ виявила в єпархіях УПЦ МП агітаційні листівки об’єднання Медведчука, російські «триколори» та колишні склади окупантів. Секретарю Кіровоградської єпархії повідомлено про підозру у порушенні рівноправності громадян.

Служба безпеки України інформувала також, що повідомила про підозру керівнику Черкаської єпархії УПЦ МП.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Окупанти обстріляли Слов'янськ: Зеленський показав наслідки

     • 264075 переглядiв

    Співзасновник Alibaba Джек Ма повернувся до Китаю - ЗМІ

     • 179374 переглядiв