u-mvf-ochikuiut-shcho-ukraina-otrymaie-mizhnarodnu-finansovu-dopomohu-do-kintsia-bereznia

У МВФ очікують, що Україна отримає міжнародну фінансову допомогу до кінця березня

 • 36164 переглядiв

МВФ наголошує на важливості своєчасної міжнародної фінансової допомоги для України, відзначаючи ризики інфляції та скорочення витрат без неї.

Важливо, щоб Україна отримала фінансову допомогу від міжнародних партнерів у першому кварталі наступного року. Про це в інтерв'ю Українській службі Голосу Америки заявив директор Європейського департаменту МВФ Альфред Кеммер.  передає УНН.

Деталі 

За його словами, важливо, аби кошти міжнародних донорів для підтримки української економіки надходили своєчасно. Водночас у МВФ визнали, що наприкінці року українська влада вжила заходів, щоб забезпечити запаси коштів на випадок затримки міжнародної допомоги.

Ми також наголошуємо – асигнування мають надходити вчасно. Безумовно, ми очікуємо, що донорська підтримка надійде в першому кварталі

- заявив Кеммер.

У МВФ попередили, що нестача зовнішньої допомоги може спонукати НБУ до емісії грошей для покриття дефіциту в бюджету, що несе ризик прискорення інфляції, або змушує уряд скорочувати видатки.

Україна отримала у грудні 5 млрд дол. зовнішнього фінансування27.12.23, 13:59

Несвоєчасне надходження донорської підтримки підштовхує уряд до неоптимальної економічної політики і наражає на ризик усі досягнення

- заявив директор Європейського департаменту МВФ

Доповнення 

Міністр економіки Юлія Свириденко визнала, що Україні, можливо, доведеться відкласти виплати державним службовцям і пенсійні виплати мільйонам своїх громадян, якщо ЄС і США не нададуть обіцяну фінансову допомогу на початку наступного року.

Нагадаємо

Уряд виконав чергову рекомендацію від МВФ, опублікувавши Національну стратегію доходів до 2030 року. Документ передбачає зміну правил оподаткування, підвищення акцизів та прийняття податкових та митних правил Євросоюзу.

Володимир Омельченко

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Україна продовжила антарктичну програму до 2025 року

     • 33221 переглядiв