ukenru
u-minregioni-rozyasnili-koli-vikoristovuvati-pokazannya-rozpodilyuvachiv-tepla

У Мінрегіоні розяснили, коли використовувати показання розподілювачів тепла

 • 9906 переглядiв

КИЇВ. 10 січня. УНН. Показання розподілювачів тепла використовуються за умови, коли такими приладами оснащено не менш як 50 % батарей у будівлі. Про це йдеться у роз’ясненні Департаменту систем життєзабезпечення та житлової політики, передає УНН з посиланням на прес-службу Мінрегіону.

"У будинках з вертикальною системою централізованого опалення квартирні лічильники тепла не встановлюються. У цьому випадку для визначення обсягу спожитої теплової енергії на всіх опалювальних приладах (крім місць загального користування) повинні бути встановлені прилади-розподілювачі теплової енергії. Мінімальна оснащеність такими приладами для використання показань при розподілі обсягу спожитої теплової енергії має бути не менше 50% опалювальних приладів у будівлі", - зазначили в прес-службі міністерства.

Також у відомстві уточнили, що для оснащення окремих квартир вузлами розподільного обліку або приладами-розподілювачами теплової енергії не потрібно розробляти проектну документацію, отримувати техумови, погоджувати з органами місцевого самоврядування та виконавцем відповідної послуги.

При цьому в Мінрегіоні уточнили, що у будинках з горизонтальною системою централізованого опалення, схема якої передбачає технічну можливість встановлення автоматичних регуляторів температури в приміщеннях, можна встановлювати лічильники теплової енергії.

Нагадаємо, 10 грудня 2018 року Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), збільшила тарифи на тепло для 18 підприємств ТКЕ.

Наприкінці жовтня минулого року Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг запроваджує моніторинг якості теплопостачання для споживачів.

Українські Національні Новини

Економіка