ukenru
u-merezhi-zyavilos-video-na-yakomu-leytenant-bye-strokovika-pochalos-rozsliduvannya

У мережі з’явилось відео, на якому лейтенант б’є строковика. Почалось розслідування

 • 5850990 переглядiв

КИЇВ. 12 березня. УНН. У мережі поширили відео на якому лейтенант у приміщенні казарми побив солдата-строковика. Інцидент стався на Житомирщині. Розпочато службове розслідування. Фігуранти інциденту відсторонені від виконання службових обов'язків до кінця розслідування, передає УНН.

Деталі

В мережі опублікували відео на якому командир навчального центру, лейтенант Віктор Вітусевич побив строковика.

Вітусевич вже відреагував на інцидент та заявив, що був не правий та готовий понести покарання. Водночас він натякнув, що причиною його дій було нібито вживання солдатом алкоголю.

«Алкоголь в армії – це недопустимо, це смерть на фронті, ризик для життя всього підрозділу… Я буду відповідати за свої дії, сумнівів у цьому немає», - сказав Вітусевич.

Командування 190 навчального центру Житомирського району смт. Гуйва відреагувало на інцидент.

«Ми розділяємо обурення щодо виявленого факту. Вже розпочато службове розслідування, до якого долучені всі компетентні структури: Служба Військового правопорядку, контррозвідка, Державне бюро розслідувань тощо. Ми будуємо армію нового формату, де нема місця зловживанням та нестатутним стосункам. Винуватці однозначно понесуть суворе покарання. За результатами розслідування буде прийнято відповідні рішення. Фігуранти інциденту відсторонені від виконання службових обов'язків до кінця розслідування», - йдеться в повідомленні.

Доповнення

Президент України Володимир Зеленський підписав законопроект №8271, який посилює кримінальну відповідальність військових за невиконання бойових наказів, втечу з поля бою чи військової частини.

Головнокомандувач ВСУ Валерій Залужний підтримав закон про посилення відповідальності за військові злочини.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП