u-kyivskomu-apeliatsiinomu-sudi-zaiavyly-shcho-ne-pokryvaiut-koruptsiiu-na-tli-skandalu-z-khabarnytstvom-suddiv

У Київському апеляційному суді заявили, що не покривають корупцію на тлі скандалу з хабарництвом суддів

 • 25097 переглядiв

У Київському апеляційному суді публічно заявили, що їм невідомі подробиці, але вони засуджують корупцію після того, як четверо їхніх суддів були звинувачені у хабарництві. Вони підкреслюють позицію абсолютної нетерпимості до корупції

Колектив суддів Київського апеляційного суду зробив публічну заяву з приводу викриття на хабарі чотирьох суддів цього суду, вказавши, що не обізнані з деталями справи, але не покривають корупцію і не толерують її, передає УНН.

Колектив суддів Київського апеляційного суду не обізнаний з обставинами кримінального провадження, яке розслідується Національним антикорупційним бюро України, відтак, позбавлений можливості надавати будь-яку правову оцінку підозрі, пред’явленій суддям, до встановлення її обґрунтованості компетентними органами в межах передбачених законом процедур. Однак, наголошуємо, що будь-які прояви корупції у судах є неприпустимими

- заявили у суді.

Колектив суддів Київського апеляційного суду вказав, що, "дотримуючись презумпції невинуватості, рішуче засуджує дії суддів, які вчиняють кримінальні правопорушення, негативно ставиться до випадків корупції у суддівській спільноті, не покриває корупцію і не толерує її".

Своєю чергою, заяву опублікувала і Рада суддів. Вона була короткою: "Нема слів... просто вже нема слів..." і супроводжувалася ілюстрацією.

Контекст

Чотирьох суддів Київського апеляційного суду викрили на одержанні хабаря у 35 тис. дол.

Юлія Шрамко

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Окупанти обстріляли селище на Херсонщині: загинула жінка

     • 27178 переглядiв

    СБУ підтвердила обшуки у Почаївській лаврі: показала фото

     • 23552 переглядiв

    Донбас повернути ментально складніше, ніж Крим - Зеленський

     • 28266 переглядiв

    Ранковий обстріл Херсона: окупанти поранили чоловіка

     • 29237 переглядiв