u-kyievi-vykryly-shakhraiv-yaki-pid-vyhliadom-blahodiinoho-fondu-dlia-ditei-pryvlasnyly-maizhe-5-milioniv-hryven

У Києві викрили шахраїв, які під виглядом благодійного фонду для дітей привласнили майже 5 мільйонів гривень

 • 30351 переглядiв

Група шахраїв, що діяла під виглядом благодійного фонду, привласнила майже 5 мільйонів гривень, які нібито були зібрані на допомогу дітям, шляхом обману громадян через колл-центри.

Столичні правоохоронці викрили групу шахраїв, які працювали під виглядом благодійного фонду та привласнили собі майже 5 мільйонів гривень, які збирали нібито на допомогу дітям. Про це пише УНН з посиланням на пресслужбу Нацполіції в Києві.

Деталі 

Псевдоблагодійників викрили співробітники Департаменту кіберполіції спільно зі слідчими Дарницького управління поліції Києва.

Встановлено, що фігуранти справи зареєстрували благодійну організацію та під виглядом благодійного фонду видурювали гроші начебто на допомогу дітям.

Видавали себе за військових: у Києві викрили шахраїв, які привласнили допомогу для ЗСУ на майже 2 мільйони гривень19.03.24, 13:31

Шахраї залучили до протиправної діяльності найманих осіб для роботи в кол-центрі, які здійснювали телефонні дзвінки та переконували громадян у необхідності переказу грошей на благодійність. Крім того, зловмисники розміщували в мережі Інтернет неправдиву інформацію про благодійні проєкти.

У такий спосіб зловмисники отримали на рахунок благодійної організації близько п'яти мільйонів гривень як благодійні внески, які надалі вивели на підконтрольні банківські рахунки та витратили на власні потреби.

Правоохоронці провели низку обшуків на території Києва та області, під час яких вилучили ряд речових доказів, що підтверджують їхню протиправну діяльність. Наразі слідчі Дарницького управління поліції за погодженням Дарницької окружної прокуратури повідомили фігурантам про підозру за ч. 3 ст. 201-2 Кримінального кодексу України – незаконне використання благодійних пожертв, за попередньою змовою групою осіб, з метою отримання прибутку, в особливо великому розмірі, під час воєнного стану   

- резюмували правоохоронці. 

Зазначається, що підозрюваним загрожує до семи років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо

На Дніпропетровщині викрили псевдоволонтерку, яка привласнила майже 1 мільйон гривень пожертв, які вона нібито збирала на потреби Збройних сил України.

Володимир Омельченко

Київ

Популярні

Новини по темі

Глава Китаю Сі Цзіньпін провів зустріч із лавровим

 • 22467 переглядiв

Rheinmetall передасть Україні 20 бойових машин Marder

 • 21406 переглядiв