u-kyievi-likviduvaly-4-narkolaboratorii-vylucheno-narkotyky-ta-psykhotropy-na-122-mln-hryven

У Києві ліквідували 4 нарколабораторії: вилучено наркотики та психотропи на 122 млн гривень

 • 20476 переглядiв

У Києві правоохоронці ліквідували 4 нарколабораторії, вилучили прекурсори, наркотики та заборонені речовини на суму 122 мільйони гривень.

Правоохоронці у Києві ліквідували 4 нарколабораторії, вилучено прекурсори, наркотики та заборонені речовини на 122 млн гривень. Про це повідомляє Київська міська прокуратура, пише УНН. 

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури викрито та повідомлено про підозру сімом учасникам злочинної групи, які організували діяльність чотирьох нарколабораторій з виготовлення амфетаміну і прекурсору фенілнітпропену та збували заборонені речовини на території України та сусідніх країн (ч.ч. 1, 2, 3 ст. 307, ч.ч. 2, 3 ст. 311, ч. 4 ст. 321 Кримінального кодексу України),

- йдеться у повідомленні.

Деталі

Зазначається, що члени наркоугруповання облаштували у квартирах на Київщині чотири нарколабораторії, потужності яких дозволяли виготовляти понад 50 кг прекурсорів на місяць, з яких в подальшому зловмисники виготовляли 40 кг амфетаміну, що забезпечувало фігурантам стабільний дохід у розмірі понад 16 млн гривень на місяць.

Склад для прекурсорів вони облаштували на роботі одного із учасників групи, який працював на одному зі столичних ринків.

Правоохоронці провели 23 одночасні обшуки у приміщеннях нарколабораторій, складу, помешканнях фігурантів та автомобілях.

В ході обшуків вилучено майже 400 л нітроетану (з якого можна було б синтезувати близько 300 кг амфетаміну), 25 кг різноманітних прекурсорів, більше 3 тисяч пігулок МДМА, 430 г амфетаміну, 205 г канабісу, лабораторне обладнання, зброю та набої, два автомобілі, які фігуранти використовували у своїй злочинній діяльності.

Орієнтовна вартість вилучених заборонених речовин може становити 122 мільйони гривень.

Нагадаємо

Правоохоронці перекрили міжнародний канал постачання наркотиків до Європи, затримавши у Києві та Запоріжжі групу з семи зловмисників, які займалися контрабандою метадону з України до ЄС.

Популярні

Новини по темі

У рф автобудка із робітниками впала у кар'єр, є жертви

 • 26015 переглядiв

Джо Байден має відвідати мирну конференцію у Швейцарії

 • 25336 переглядiв