u-kropivnitskomu-zatrimali-eksposadovtsya-sizo-yakiy-khotiv-vivezti-z-ukrayini-zapchastini-do-vertolotiv-mi-8

У Кропивницькому затримали експосадовця СІЗО, який хотів вивезти з України запчастини до вертольотів Мі-8

 • 30874 переглядiв

КИЇВ. 9 листопада. УНН. У Кропивницькому Служба безпеки України затримала чоловіка, який намагався вивезти з країни обладнання для гвинтокрила Мі-8. Про це повідомили у спецслужбі, передає УНН.

Деталі

Мова йде про допоміжні газотурбінні двигуни та навігаційну апаратуру для багатоцільових вертольотів Мі-8. Відповідне обладнання намагався продати колишній посадовець Кропивницького СІЗО.

Намагаючись знайти покупців, чоловік розміщував відповідні оголошення на спеціалізованих сайтах продажу. Переправляти деталі за кордон зловмисник планував звичайними сервісами міжнародних вантажоперевезень. У СБУ додали, що він намагався внести недостовірні відомості до товарно-транспортних декларацій, аби приховати нелегальний експорт.

Затриманому повідомили про підозру за ч.1 ст. 333 Кримінального кодексу України (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю).

Доповнення

Наразі слідчі СБУ намагаються також з’ясувати кінцевого отримувача вертолітного обладнання. У відомстві додали, що додатково готуються матеріали для передачі вилученого майна на потреби Збройних Сил України.

Нагадаємо

Контррозвідка Служби безпеки ліквідувала міжнародний канал нелегального вивезення з України комплектуючих до бойових літаків.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    "Приліт" по базі окупантів у Скадовську: показали наслідки

     • 107653 переглядiв

    Які аромати та парфуми будуть у тренді у 2024 році?

     • 32137 переглядiв