u-kharkovi-na-tli-atak-rf-priorytetom-bude-detsentralizatsiia-opalennia-na-nastupnyi-sezon-mer

У Харкові на тлі атак рф пріоритетом буде децентралізація опалення на наступний сезон - мер

 • 55038 переглядiв

Харків надаватиме пріоритет децентралізації опалення, встановлюючи модульні та автономні котельні для мікрорайонів, щоб зменшити залежність від централізованих систем опалення, вразливих до ворожих атак.

Пріоритетом у підготовці Харкова до наступного опалювального сезону стане відхід від централізованого опалення. Про це, як поінформували у Харківській міськраді, повідомив міський голова Ігор Терехов, пише УНН.

Деталі

Мер нагадав, що через нестачу електроенергії, викликану масованим ворожим обстрілом критичної інфраструктури, у Харкові довелося достроково завершити цей опалювальний сезон. Практично одразу, за його словами, комунальники розпочали підготовку до наступного.

Зараз ми розробляємо план дій, якому слідуватимемо в період підготовки до опалювального сезону. Це встановлення модульних котелень, автономних котелень, які обслуговуватимуть мікрорайони. Для нас дуже важливо диференціювати мережу теплопостачання, але зовсім відмовитися від централізованої системи поки що неможливо. Тому ми працюємо над певними речами, які забезпечуватимуть відносну безпеку роботи цього обладнання

- розповів Терехов.

Децентралізація генеруючих потужностей дозволить убезпечити енергосистему від масованого ракетного терору - Кудрицький 04.04.24, 17:32

Популярні

Новини по темі