u-kazakhstani-likviduvaly-fond-slava-ukraini-za-rishenniam-sudu

У Казахстані ліквідували фонд "Слава Україні" за рішенням суду

 • 32908 переглядiв

Суд в Атирау, Казахстан, постановив ліквідувати фонд допомоги постраждалим українцям "Слава Україні", посилаючись на помилку в його реєстрації.

В Атирау, Казахстан, Спеціалізований міжрайонний економічний суд ухвалив рішення про ліквідацію реєстрації благодійного фонду "Слава Україні". Про це повідомило Казахстанське міжнародне бюро з прав людини та дотримання законності, пише УНН.

В Атирау ліквідовано фонд допомоги народу України. Вже за два тижні після реєстрації благодійного фонду допомоги потерпілим від агресії українцям Департамент юстиції Атирауської області зрозумів, що погарячкував. Або йому дали зрозуміти

- йдеться в повідомленні.

Деталі

Фонд "Слава Україні" було зареєстровано Департаментом юстиції Атирауської області 10 серпня, проте вже 25 серпня той же самий департамент подав позов про визнання недійсною державної реєстрації та примусової ліквідації організації. В ньому було викладено докази про невідповідність статуту організації до норм законодавства.

За період свого існування фонд направив гуманітарну допомогу жертвам України у розмірі 5 мільйонів тенге (понад 10 тисяч доларів США).

"Можливо, це не дуже сподобалося нашим північним сусідам і наша держава отримала наказ його позбутися",- вважає власник фонду Турарбек Кусаїнов. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Казахстан буде слідувати санкційному режиму проти росії - президент Токаєв

Ганна Оніщенко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Відкриття головної ялинки країни заплановано сьогодні

     • 56765 переглядiв