u-hetmantseva-ideia-fiks-znyshchyty-internet-v-ukraini-yuzhanina

У Гетманцева ідея фікс знищити інтернет в Україні – Южаніна

 • 21200 переглядiв

Голова податкового комітету ВР Гетманцев прагне змусити інтернет-провайдерів відмовитися від спрощеної системи оподаткування. Южаніна вважає, що це може знищити галузь і залишити українців без якісного інтернету.

Голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев мріє залишити українців без інтернету. Таку думку висловила член податкового комітету Ради Ніна Южаніна, пише УНН.

Ви сьогодні з інтернетом – так завтра НЕ буде його, бо така ідея фікс голови податкового комітету- він "взявся" за інтернет-провайдерів

- написала Южаніна у своєму Telegram-каналі.

Вона нагадала, слова Гетманцева про те, що ця "галузь доволі багата, а в умовах, коли через часті знеструмлення вона залишається працювати стабільно – вона має додаткові переваги та, відповідно, зростання виручки".

За словами Южаніної, ідея фікс голови податкового комітету Ради — змусити провайдерів відмовитися від спрощеної системи оподаткування, щоб не "дробилися на ФОПів".

Южаніна додала, що податківці не забарилися з трактуванням слів Гетманцева і 20 серпня 2024 року Головне управління ДПС у Дніпропетровській області видало роз’яснення, відповідно до якого, провайдери не можуть бути платниками єдиного податку.

Нардеп пояснила, що за логікою податківців, оскільки послуга доступу до інтернету надається, то й обладнання відповідно до Закону "Про електронні комунікації" обслуговується. Але прямої заборони інтернет-провайдерам перебувати на спрощеній системі оподаткування кодекс не містить! Не дивно, що на сайті КМУ зареєстровано петицію "Про недопущення скасування спрощеної системи оподаткування платникам податків сфери електронних комунікацій".

Як на мене, це ще одна сфера, яку може знищити ця людина. Бо для нього малий бізнес і ССО — вороги. На жаль, люди з таким мисленням сьогодні ламають економіку країни

- підкреслила Южаніна.

Нагадаємо

Раніше УНН розповідав, Гетманцев вирішив оголосити війну інтернет-провайдерам, які використовують спрощену систему оподаткування. На думку нардепа, ці підприємці сплачують надто малий податок. У відповідь Інтернет асоціація України закликала Президента Володимира Зеленського захистити їх від свавілля Гетманцева, який може підігрувати іноземним гравцям.

Лілія Подоляк

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    На Хмельниччині вранці знешкодили ще два ворожих "шахеди"

     • 17900 переглядiв

    В Івано-Франківську повідомили про звуки вибухів

     • 25644 переглядiв

    На Миколаївщині вночі збили 10 "шахедів"

     • 25411 переглядiв