u-grobnitsi-tsarya-davida-viyavleno-grafiti-serednovichnikh-litsariv

У гробниці царя Давида виявлено графіті середньовічних лицарів

 • 352683 переглядiв

КИЇВ. 20 жовтня. УНН. Фрагмент графіті з ім'ям лицаря Адріана фон Бубенберга разом із гербом його сім'ї було виявлено на стіні гробниці царя Давида на горі Сіон у столиці Ізраїлю Єрусалимі, повідомило у четвер Управління старовин Ізраїлю, передає УНН з посиланням на The Jerusalem Post.

Деталі

Знайдені в рамках дослідницького проекту IAA з документування написів прочан, дослідники виявили графіті з ім'ям швейцарського дворянина, якого прозвали Лицарем Гробу Господнього після його паломництва до Єрусалиму в 1466 році.

У ході проекту IAA було виявлено понад 40 написів, що належать як християнським, так і мусульманським паломникам кількома мовами.

Результати дослідження були оголошені на конференції під назвою «Нові археологічні дослідження в Єрусалимі та його околицях», проведеної спільно з Єврейським університетом Єрусалиму та Тель-Авівським університетом у середу.

Ким був Адріан фон Бубенберг?

Бубенберг, який народився 1424 року, був названий швейцарським національним героєм за військові завоювання по всій Європі, зокрема, у битві при Мораті в рамках Бургундських воєн 15 століття.

Він помер у 1479 році і був похований у Бернському соборі, де-факто столиці Швейцарії Берні, де він був мером протягом трьох окремих термінів.

Чому його ім'я було написане на стінах гробниці царя Давида?

Керівники проекту IAA Михайло Чернін та Шай Халеві пояснили, що «в мамлюцький період [контролю над Землею Ізраїлю] комплекс будівель, що примикає до традиційної гробниці царя Давида, належав ченцям францисканського католицького ордену.

"Будинок служив монастирем і гуртожитком для західних паломників, які залишили свій слід на стінах", - сказали вони, зазначивши, що "розроблені сьогодні технологічні методи дозволяють читати вицвілі написи".

У цих технологіях використовується мультиспектральна фотографія. Використовуючи різні довжини хвиль, невидимі для людського ока, можна побачити ці стародавні написи, які з того часу вицвіли і були стерті.

Залишаються сумніви щодо того, чи стояв за графіті сам лицар чи це робота його сина, який мав те саме ім'я.

Українські Національні Новини

Культура

    Популярні

    Новини по темі