u-dnipri-pislya-pidrivu-dambi-dosi-perevischennya-zavislikh-rechovin-ta-zaliza

У Дніпрі після підриву дамби досі перевищення завислих речовин та заліза

 • 729413 переглядiв

КИЇВ. 22 червня. УНН. У Дніпрі після підриву російськими окупантами дамби Каховської зберігається перевищення завислих речовин та заліза, повідомили у четвер у Херсонській ОВА, пише УНН.

Херсонська область

"У Дніпрі зберігається перевищення завислих речовин та заліза. Екологи провели чергове дослідження якості води. Проби були відібрані в районі Антонівського залізничного мосту. Результати показали перевищення заліза загального в 2,4 раза, завислих речовин - у 1,36 раза", - повідомили в Херсонській ОВА у Telegram.

Як зазначається, розчинений кисень в нормі і становить 6,00 мг/дм3. Проте біологічне споживання кисню у 2,1 раза більше за гранично допустиме.

Миколаївська область

Станом на 21 червня, за результатами проведених досліджень води поверхневих водойм, "холерного вібріону не виділено", повідомили в Миколаївському облцентрі контролю та профілактики хвороб МОЗ.

При цьому було зареєстровано перевищення нормативних величин по мікробіологічним показникам в наступних точках:

  • річка Інгулець – місто Снігурівка
  • Бузький лиман – пляж "Чайка", рекреаційна зона “Намив” міста Миколаїв
  • річка Інгул - пляж "Стрілка" міста Миколаїв

"На санітарно-хімічні показники у річці Інгулець не відповідали нормативам хлориди, залізо, сульфати, у Дніпро-Бузькому лимані – по аміаку", - вказали у центрі.

Станом на 22 червня в області за результатами проведених лабораторних досліджень питної води з індивідуальних колодязів та свердловин в селах Веселий Кут та Яковлівка Березнегуватської ТГ з 13 відібраних проб, не відповідали нормативним значенням по санітарно-хімічним показникам – 13 проб, по мікробіологічним – 8 проб.

Одеса

Станом на 21 червня, за інформацією Одеського облцентру контролю та профілактики хвороб МОЗ, із відібраних 2 проб питної води на санітарно-мікробіологічні показники та 2 проби питної води на санітарно-хімічні показники нестандартні проби не виявлені, повідомили в Одеській міськраді.

"У відібраних 17-18.06.2023 з точки в місті Одесі (морський порт причал № 2) проб морської води виявлено холероподібний вібріон НАГ 1 групи Хейберга (виділені холероподібні НАГ вібріони не є збудником холери, але викликають захворювання на гострі кишкові інфекції). Проби морської води, відібрані 17-18 червня на мікробіологічні показники, не відповідають гігієнічним нормам. Санепідситуація знаходиться на постійному контролі", - вказали у мерії.

За результатами відомчого лабораторного контролю філії «Інфоксводоканал» ТОВ «Інфокс» питна вода, як зазначається, відповідає ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Матч століття: Маск і Цукерберг погодилися битися в клітці

     • 1090066 переглядiв