ukenru
u-derzhavnomu-energoatomi-zasekretili-zarplatu-kerivnika-kotina-scho-syagnula-u-karantin-300-tis-griven

У державному "Енергоатомі" засекретили зарплату керівника Котіна, що сягнула у карантин 300 тис. грн

 • 29759 переглядiв

КИЇВ. 9 вересня. УНН. Президент державного "Енергоатому" Петро Котін під час пандемії заробляв у рази більш, ніж мав би через введені урядом обмеження у 10 мінімальних зарплат. Але скільки саме - невідомо, в "Енергоатомі" цю інформацію засекретили, повідомляє УНН.

У відповідь на інформаційний запит агентства, в НАЕК "Енергоатом" заявили, що така інформація відноситься до "персональних даних", згоду на розголошення яких Котін не надав.

"Оскільки інформація щодо нарахованої заробітної плати є персональними даними і згода на їх поширення не отримана від тимчасово виконуючого обов’язки президента ДП "НАЕК "Енергоатом" Петра Котіна, така інформація не може бути надана", - повідомили в НАЕК.

В "Енергоатомі" також проігнорували запитання, скільки при таких зарплатах керівництва отримують звичайні робітники АЕС.

Раніше УНН повідомляв, що цього року "Енергоатом" скотився у збитки з прибутків минулого року. Водночас, призначений у березні Котін вже двічі подав зміни до декларації, де повідомив про отриману зарплату у квітні в розмірі 125,9 тис. грн, а у травні - 296 тис. грн. При цьому, на нього мало б поширюватися розпорядження уряду, яке обмежило зарплату чиновникам у розмірі 10 мінімальних зарплат або не більше 47,2 тис. грн під час дії карантину.

УНН звернувся до прем‘єр-міністра за коментарем, як при обмеженні у 47 тис. грн Котін отримував фактично у шість разів більше.

Нагадаємо, раніше Котін заблокував в "Енергоатомі" антикорупційну перевірку та водночас держкомпанія оголосила тендер на "покращення іміджу" за 1,5 млн грн

Також повідомлялось, що "Енергоатом" віддав на тендері 104 млн грн "технічному" учаснику, а в червні переплатив близько 11 млн грн на тендері з технічного переоснащення енергоблоку № 5 Запорізької АЕС. У компанії обіцяли провести службове розслідування і оприлюднити результати. Утім, таких поки немає.

Українські Національні Новини

Політика