u-deepstate-rozpovily-pro-pershyi-den-nastupu-v-kurskii-oblasti

У DeepState розповіли про перший день наступу в курській області

 • 66140 переглядiв

За даними DeepState, у перший день наступу ЗСУ взяли під контроль села свердліково, дар'їно та олешню в курській області. Українські військові також оточили російські сили в кількох населених пунктах.

За підсумками першого дня "прориву" у вівторок, 6 серпня, Сили оборони України могли взяти під контроль села свердліково, дар'їно та олешню в курській області. Про це повідомляє портал DeepState, передає УНН.

Сили Оборони здійснили удар біля свердліково та олешні. Перше село вдалося зайняти в результаті бою, а друге без бою чи з мінімальними зусиллями,

- йдеться у повідомленні.

Деталі

Разом із захопленням трьох н/п на контрольно-пропускному пункті "суджа" українські військові оточили близько двох взводів росіян. Також було оточено населений пункт горналь - місцевий "гарнізон" з переляку намагався сховатися у православному храмі. Окрім цього, передові групи ЗСУ вийшли до гончарівки та околиць міста суджа.

Бої в районі зелений шлях, інтенсивність невідома. У миколаєво-дар’їно опорник ворога зумів стримати перший накат, але не довго,

- додали у повідомленні.

У DeepState зазначили, що оновлення інформації про бойові дії в курській області буде подаватися із необхідними затримками, а інформація може різнитися з даними від учасників подій.

У DeepState прокоментували ситуацію на фронті та у прикордонних районах07.08.24, 05:23

Популярні

Новини по темі

У рф заявили про масований удар дронів по липецьку

 • 30848 переглядiв

У Києві оголошена повітряна тривога

 • 107402 переглядiв

США відправили винищувачі F-22 на Близький Схід

 • 30430 переглядiв