u-2023-rotsi-zafiksovana-rekordna-kilkist-smertei-humanitarnykh-pratsivnykiv-v-oon-zaklykaiut-vzhyty-zakhodiv

У 2023 році зафіксована рекордна кількість смертей гуманітарних працівників: в ООН закликають вжити заходів

 • 12858 переглядiв

У 2023 році загинуло 280 співробітників гуманітарних організацій у 33 країнах світу. ООН закликає вжити заходів проти порушень та безкарності щодо цивільного населення.

У 2023 році  в 33 країнах світу загинуло 280 співробітників гуманітарних організацій, які працювали в зонах конфліктів. Минулий рік став найсмертоноснішим в історії світової гуманітарної спільноти. Про це йдеться у заяві Управління ООН з координації гуманітарних питань (UNOCHA) з нагоди Всесвітнього дня гуманітарної допомоги, передає УНН

Деталі 

Як повідомляється, кількість смертей гуманітарних працівників у 2023 році була на 137 відсотків більша, ніж у 2022 році -тоді загинули 118 працівників.

Зазначається, що понад половина із них загинули у перші три місяці бойових дій у секторі Гази.  З жовтня тільки в самому анклаві  було вбито понад 280 співробітників гуманітарних організацій. 

В UNOCHA припускають, що, ймовірно 2024 рік буде ще більш смертоносним. Станом на 7 серпня, згідно з попередніми даними, загинули 172 гуманітарних працівника. 

"Сьогодні ми знову вимагаємо від людей, які стоять при владі, покласти край порушенням проти цивільного населення і безкарності, з якою відбуваються ці жахливі напади", - заявила виконувачка обов'язків заступника Генерального секретаря з гуманітарних питань та координаторки надзвичайної допомоги  Джойс Мсуя. 

Нагадаємо 

Сьогодні, 19 серпня, світ відзначає Всесвітній день гуманітарної допомоги

З початку повномасштабного вторгнення  в Україні через атаки росії понад 50 гуманітарних працівників загинули або були поранені. За цей час армія рф  завдала понад 60 авіаударів по гуманітарних складах. 

Популярні

Новини по темі

Херсон вранці зазнав атаки рф: постраждала жінка в магазині

 • 26275 переглядiв

Джон Апреа, актор "Хрещеного батька 2", помер на 83-му році життя

 • 12674 переглядiв

На Дніпропетровщині знищили ворожий дрон-розвідник

 • 26428 переглядiв