Проте, отриманий результат є важливим досягненням перед обличчям складних умов виробництва і торгівлі, пов’язаних з виникненням пандемії і реєстрацією випадків пташиного грипу в Європі і Азії. Відносна доступність курячого м’яса і більш короткий виробничий цикл були двома критичними факторами, які дозволили курячому м’ясу мати кращий попит, ніж яловичина і свинина, причому обидва показники знаходяться в занепаді.
Найбільше зростання виробництва курячого м’яса відбулося в Китаї, США і Бразилії. Багато в чому завдяки підвищеному внутрішньому попиту і державної підтримці.
Доповнення
У минулому році Україна експортувала 425 тисяч тонн курятини, 87% з яких — продукція агрохолдингу МХП Юрія Косюка (“Наша Ряба”). Вітчизняні птахівники заробили для країни 560,6 млн дол. Найбільше української курятини споживають в Саудівській Аравії, Нідерландах і ОАЕ.