tse-zh-brovary-a-ne-chervonyi-partyzan-ekspert-pro-nedotsilnist-pereimenuvannia-mista-suputnyka-kyieva

Це ж Бровари, а не Червоний партизан - експерт про недоцільність перейменування міста-супутника Києва

 • 72207 переглядiв

Політичний оглядач Геннадій Дубов вважає недоцільним перейменування міста Бровари на Броварі. За його словами, назва не асоціюється з комуністичним минулим, а зміна потягне зайві витрати в складний для країни час.

Бровари - це нормальна українська назва міста, яка жодним чином не асоціюється з комуністичним минулим України. Таку думку щодо ініціативи групи народних депутатів про перейменування Броварів на Броварі висловив політичний оглядач Геннадій Дубов в коментарі УНН.

Деталі

За словами експерта, виходячи з цієї позиції, зміна назви міста з Бровари на Броварі є абсолютно недоцільною.

До того ж перейменування потягне за собою зайві витрати, які є неприйнятними, зважаючи на складну ситуацію в країні.

"На мою особисту думку, назва "Бровари" аж ніяк не асоціюється з комуністичним минулим. Назва міста не Червоний партизан же, вірно? Конкретно в цій ситуації я переконаний, що треба залишити нинішню назву.

До того ж перейменування – це додаткові видатки, які на сьогодні не доцільні, як і при багатьох інших перейменуваннях", - зазначив Дубов.

Перейменування Броварів: іспит з демократії для Верховної Ради16.07.24, 16:29

Додатково

У тому, що перейменування Броварів призведе до зайвих і нікому не потрібних витрат, переконані і депутати Броварської міської ради. На їх думку, ці кошти краще спрямувати на підтримку Збройних сил України.

"Я принципово виступаю за стару назву міста Бровари, яку ми маємо зараз. Такі ініціативи абсолютно не на часі. Це по-перше. По-друге, це фінансово затратно – печатки, таблички тощо. Це потягне за собою кошти, які можна з легкістю і краще відправити для ЗСУ на допомогу", - розповів в коментарі УНН депутат Броварської міськради, викладач ВНЗ Максим Ткаченко.

Такої ж позиції дотримується його колега-депутат, представник бізнесу Віктор Гайдуков."Всім підприємствам треба буде міняти документацію. Таблички нові в місті робити. Кожному жителю треба буде все міняти Ніхто не підраховував, але це дуже дорого. Ці кошти можна спрямувати на ЗСУ і це сьогодні набагато важливіше", - зазначив Гайдуков в коментарі УНН.

Нагадаємо

На позачерговій сесії депутати Броварської міської ради майже одноголосно ухвалили звернення до голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука з клопотанням не виносити на розгляд проєкт постанови про перейменування Броварів на Броварі.

Цю постанову раніше зареєструвала група народних депутатів на чолі з представником фракції "Голос" Романом Лозинським.

За словами міського голови Броварів Ігоря Сапожка, є три висновки наукових установ Національної академії наук України про те, що назва "Бровари" є історичною, і її треба зберегти.

Популярні

Новини по темі

Фішинг: шо це таке та як не стати жертвою шахраїв

 • 103127 переглядiв