tse-pryvid-uvazhnishe-slidkuvaty-za-diiamy-rosii-u-mzs-vidpovily-na-zvynuvachennia-rf-shchodo-mozhlyvoho-pidryvu-kyivskoi-hes-ukrainoiu

"Це привід уважніше слідкувати за діями росії": у МЗС відповіли на звинувачення рф щодо можливого підриву Київської ГЕС Україною

 • 66974 переглядiв

Україна категорично заперечує абсурдні звинувачення рф у плануванні підриву власної інфраструктури, такої як Київська ГЕС або Канівське водосховище, щоб нібито звинуватити у цьому москву.

МЗС України категорично спростовує абсурдні російські звинувачення в нібито підготовці українською владою підриву дамб Київської ГЕС, Канівського водосховища, чи іншої інфраструктури задля буцімто покладання провини на Росію. Про це йдеться в заяві МЗС України, передає УНН.

Деталі 

Не може бути жодної реалістичної мети чи мотиву для України руйнувати власну інфраструктуру чи створювати загрози для власних людей. Що стосується "покладання провини на РФ", то російський режим сам чудово справляється з цим завданням власними воєнними злочинами. Варварський удар російської ракети по дітям у головній дитячій лікарні України "Охматдит" свідчить сам за себе

- наголошують в МЗС. 

У міністерстві підкреслюють, що єдиною  причиною загроз для цивільних людей і руйнувань критичної інфраструктури в Україні є російська агресія.

Також в українському МЗС наголошують, що у випадку втілення Москвою будь-яких злочинних намірів щодо дамб Київської ГЕС, Канівського водосховища, чи іншої інфраструктури відповідальність за такі дії нестиме виключно росія.

росія намагається залякати українців: Центр протидії дезінформації пояснив заяви москви про підрив Київської ГЕС12.07.24, 17:22

Справжньою метою таких заяв Москви є намагання залякати українське суспільство та ввести в оману міжнародну спільноту та медіа. Росія вже багато разів демонструвала таку стратегію: звинувачувати інших у тому, що вчиняє чи планує вчинити сама. Чергові російські фантазії на тему дніпровських дамб — це привід для міжнародної спільноти ще уважніше слідкувати за діями Росії 

- наголошують в МЗС. 

Окрім того, у зовнішньополітичному відомстві зауважили, що торік саме росія вчинила найбільший техногенний злочин в Європі за останні десятиліття, підірвавши Каховську ГЕС. І саме москва побудувала навколо цієї катастрофи цілу дезінформаційну кампанію.

Москва тоді так само звинувачувала у цьому злочині Київ, всупереч усяким реальним фактам. На жаль, чимало іноземних видань тоді несвідомо підіграли російській пропаганді, поширивши новини із заголовками про Україну та Росію, які буцімто "звинувачують одне одного"

- заявили в МЗС України. 

Українське міністерство закликає міжнародні медіа не цитувати російських спікерів без додаткової інформації про попередню історію їхньої брехні та не ставити знак рівності між українськими та російськими заявами. 

Нагадаємо

Речниця російського мзс марія захарова заявила, що Україна нібито готує підрив дамб Київської ГЕС та Канівського водосховища, щоб нібито звинуватити в цьому росію.

Популярні

Новини по темі

Війська рф скинули авіабомбу на Лиман: поранено 4 людей

 • 24116 переглядiв