ukenru
tse-nepravda-z-bagatokh-prichin-u-zelenskogo-prokomentuvali-mozhlivu-vidstavku-glavi-nbu

Це неправда з багатьох причин: у Зеленського прокоментували можливу відставку глави НБУ

 • 31082 переглядiв

КИЇВ. 26 липня. УНН. Інформація про підготовку відставки керівника Національного банку України Кирила Шевченка не відповідає дійсності. Про це в ефірі одного з телеканалів повідомив радник президента Володимира Зеленського з економічних питань Олег Устенко, передає УНН.

Цитата

"Я б сказав, що ця інформація не відповідає дійсності з багатьох причин. Перша - переговори з МВФ проводить не тільки НБУ, там задіяна досить велика кількість інституцій, Міністерство фінансів, Міністерство юстиції, енергетики, весь Кабмін. Якщо це проблема - то точно не одна людина відповідає. По-друге, ми сподіваємося на прогрес з МВФ, очікуємо для підписання попередньої угоди в найближчі тижні. Критика НБУ щодо згортання програми довгострокового рефінансування - тут просто нема чого коментувати, програма триває. Програма "5-7-9" - президентська, і кошти, що перекривають процентну ставку, йдуть з держбюджету, а не від Нацбанку", - зазначив радник президента.

Деталі

Коментуючи останні рішення Нацбанку щодо збільшення облікової ставки, Устенко зазначив, що "це абсолютно нормальні дії будь-якого регулятора".

"І головне - Національний банк України, як і будь-який центробанк, є абсолютно незалежним інститутом", - підкреслив він.

Що було раніше

Інформацію про про підготовку відставки керівника Національного банку України Кирила Шевченка повідомило напередодні видання Financial Times з посиланням на два джерела в Офісі президента.

Нагадаємо

Верховна Рада України в липні 2020 року призначила Кирила Шевченка головою НБУ.

У кінці 2020 року правління Національного банку України прийняло рішення про зміну розподілу вертикалей підпорядкування, зокрема скоротивши кількість підрозділів, які підпорядковані главі НБУ Кирилу Шевченко, приблизно на третину.

Українські Національні Новини

Політика