tsakhal-planuie-viiskovi-dii-proty-khezbolly-na-tli-zitknen-na-izrailskomu-kordoni

ЦАХАЛ попереджає, що буде боротися з "Хезболлою", оскільки ліванське угрупування атакує територію Ізраїлю

 • 27970 переглядiв

На північному кордоні Ізраїлю відбуваються постійні зіткнення, - відповідно до інформації речника ЦАХАЛ Даніеля Хагарі, проіранське військове формування "Хезболла", що дислокується в Лівані, атакує територію Ізраїлю за допомогою безпілотників і ракет. ЦАХАЛ розробив план військової операції на півдні Лівану, ризикуючи подальшою ескалацією війни на Близькому Сході.

Про це пише Таймс та повідомляє УНН.

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) заявляє про план заходів проти загрози з боку "Хезболли" на півдні Лівану, якщо військове формування не припинить свої атаки та постійні зіткнення на північному кордоні Ізраїлю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ізраїль і ХАМАС готові до перемир'я – джерела Reuters

Хезболла, проксі Ірану, втягує Ліван у непотрібну війну, яка матиме руйнівні наслідки для ліванського народу. Це війна, якої вони не заслуговують

сказав представник армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) Даніель Хагарі

Доповнення

Обидві сторони обмінювалися артилерійським і ракетним вогнем з початку війни в Газі на початку жовтня. Початкові побоювання, що конфлікт серйозніше пошириться на інші фронти, зменшилися, коли Хасан Насралла, лідер Хезболли, заявив, що угруповання не розпочне великий наступ, якщо його не спровокують.

Нещодавно Бенні Ганц, колишній міністр оборони та нинішній член військового кабінету, пригрозив, що ЦАХАЛ, навіть на тлі війни в Ізраїлі буде боротися проти "Хезболли".

Якщо світ не прибере Хезболлу від кордону, ми це зробимо

-  сказав Ганц.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Reuters: Іран заявив про страту агента ізраїльської розвідки

Популярні

Новини по темі

В Ізраїлю і ХАМАСу є перешкоди для досягнення перемир'я - Reuters

 • 26068 переглядiв

У разі сильних морозів не прогнозуються блекаути – Галущенко

 • 28564 переглядiв