troie-liudei-zahynuly-v-ispanii-cherez-rekordnu-speku

Троє людей загинули в Іспанії через рекордну спеку

 • 17697 переглядiв

В Іспанії зафіксовано три смерті через тепловий удар на тлі екстремальних температур. Країна переживає четверту хвилю спеки цього літа, з температурами понад 40°C у багатьох регіонах.

Три людини померли в Іспанії з неділі через тепловий удар, оскільки екстремальні температури продовжують охоплювати більшу частину країни, повідомили у вівторок екстрені служби, пише АР, передає УНН.

Деталі

У вівторок у Мадриді медичні служби виявили мертвим 76-річного чоловіка у своєму будинку. Його знайшли без свідомості з температурою тіла понад 40 градусів за Цельсієм.

Інший інцидент у Мадриді стався за участю 44-річного чоловіка, який помер у понеділок. Як повідомило іспанське громадське телебачення, його знайшли в напівсвідомому стані з температурою тіла вище 41 градуса за Цельсієм. У чоловіка вже були захворювання, які могли погіршити його стан.

На іспанському острові Майорка в західній частині Середземного моря 70-річний німецький турист впав у неділю під час походу у віддалену місцевість. Його дружина сповістила екстрену допомогу, але, незважаючи на їхні зусилля, його не вдалося врятувати, повідомила іспанська цивільна гвардія.

Останнім часом більша частина Іспанії була в стані тривоги через різке підвищення температури та екстремальний або високий ризик лісових пожеж, оскільки країну обрушила четверта хвиля спеки цього літа. Температура в багатьох регіонах перевищила 40 градусів Цельсія.

Іспанія зафіксувала 608 смертей через високу температуру в перший тиждень, починаючи з серпня, що майже вдвічі більше, ніж за попередній тиждень (335), що робить цей тиждень найгіршим у році, за даними Інституту охорони здоров’я Карлоса III.

Спека посилиться з 15 серпня, до Дня Незалежності погода стабілізується - синоптик10.08.24, 09:14

Популярні

Новини по темі

Троє людей загинули в Іспанії через рекордну спеку

 • 17697 переглядiв

ООН оголосила 2025-2034 роки десятиліттям наук про кріосферу

 • 27924 переглядiв

Американський солдат продавав секрети Китаю

 • 37279 переглядiв

Боррель підтримав контрнаступ ЗСУ в Курській області

 • 104683 переглядiв

БПЛА атакували Воронезьку область: вибухи та пожежа

 • 36686 переглядiв

У Жана Беленюка вкрали годинник на Олімпіаді-2024

 • 16860 переглядiв

Генштаб: на фронті за добу відбулося 111 бойових зіткнень

 • 28217 переглядiв