torhuvaly-bronovanymy-avtivkamy-zavezenymy-yak-humdopomoha-na-odeshchyni-zatrymaly-viiskovoho-ta-yoho-spilnyka

Торгували броньованими автівками, завезеними як гумдопомога: на Одещині затримали військового та його спільника

 • 47787 переглядiв

В Одеській області затримали двох осіб, серед яких військовий, які намагалися продати два броньовані мікроавтобуси, завезені як гуманітарну допомогу. Підозрюваним загрожує до 7 років ув'язнення за незаконний продаж гуманітарної допомоги.

В Одеській області правоохоронці затримали військового та його спільника, які завезли в Україну два броньованих авто як гуманітарну допомогу, але планували продати їх за 18 тисяч доларів. Їх затримали під час продажу мікроавтобусів. Про це УНН повідомляє із посиланням на поліцію регіону.

Деталі

Як повідомляється, військовослужбовець та його знайомий завезли два броньованих авто за спрощеною процедурою – як гуманітарну допомогу для благодійної організації з Черкащини. І попри заборону на продаж гуманітарної допомоги ділки підшукали покупця

Зазначається, що чоловік хотів придбати броньовані мікроавтобуси для власних потреб, у тому числі і для подальшої безоплатної передачі ЗСУ.

Зловмисників затримали поліцейські під час продажу двох броньованих автівок "Volkswagen TRANSPORTER" та проведення фінансових розрахунків.

За продаж гуманітарної допомоги затриманим повідомлено про підозру. За це їм загрожує позбавленням волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Також повідомляється, що поліцейські перевіряють причетність до оборудки керівника благодійної організації, для "використання" якої ввозилися з-за кордону збуті транспортні засоби. Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Митники виявили майже півтисячі порушень під час ввезення гуманітарки у 2023 році 24.04.24, 15:08

Популярні

Новини по темі

Невідкладне засідання ВР відбудеться 20 серпня - джерело

 • 102695 переглядiв

рф виділяє "додаткові сили" для бєлгородської області

 • 11508 переглядiв