ukenru
torgpred-ukrayini-nazvav-temi-komitetu-asotsiatsiyi-z-yes-u-torgovomu-skladi

Торгпред України назвав теми Комітету асоціації з ЄС у торговому складі

 • 10906 переглядiв

КИЇВ. 19 жовтня. УНН. На засіданні Комітету асоціації Україна-ЄС у торговому складі, який відбудеться у листопаді, пріоритетними питаннями є старт переговорів про оновлення Угоди та серйозна і поглиблена розмова про АСАА - промисловий безвіз з ЄС. Про це повідомив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України - Торговий представник України Тарас Качка на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"Комітет Асоціації Україна – ЄС та цей же комітет у торговому складі, де мій пріоритет – старт розмов про оновлення угоди, серйозна і поглиблена розмова про АСАА (її нарешті треба укласти), про інтеграцію митниць та про інтеграцію до цифрового ринку ЄС", - повідомив він.

Також Качка написав кілька слів про технічне регулювання. "Тут пріоритет номер один – АСАА, наш промисловий безвіз до ЄС. Ми активно імплементуємо схвалені влітку зміни до законодавства про технічне регулювання. Парламент схвалив зміни щодо стандартизації. На черзі зміни до законодавства по ринковому нагляду (2172). Хоч звісно у цій сфері головне, що запам’ятається, це скасування літнього часу і переведення годинників наступної неділі", - додав торгпред України.

Водночас він, підбиваючи підсумки роботи уряду за 50 днів, відзначив, що відбулися переговори з ключовими торговими партнерами – ЄС, США, Китай, Німеччина, Білорусь, Молдова, Туреччина, Канада, Велика Британія, Бразилія, Туреччина, Ізраїль тощо. "Кілька візитів до СОТ, до повним ходом йде робота над подоланням системних криз у торгівлі та до 12-ї Міністерської конференції у Нурсултані у червні наступного року", - додав посадовець.

"Пробую вести системний діалог з металургами і зерновиками, оскільки серед 100 найбільш експортованих товарів домінують саме ці товари. Але при цьому велику увагу приділяю і новим чемпіонам – виробники меблів, цифрові компанії. Говорю з нашими виробниками, які особливо потерпають від імпорту, а це і виробники сірників, і виробники підшипників. Намагаємося тримати ритм торгових розслідувань та роботи МКМТ", - зазначив Качка.

"Провів раунди консультацій про угоди про вільну торгівлю з Британією та з Канадою", - вказав також він.

Окрім того, заступник міністра зазначив, що вивчає питання про те, як наповнити життям ЕКА і спрямувати роботу цієї інституції на користь українських промисловців.

"До кінця місяця Казахстан і розмови про торгові розслідування, які там ведуться, а також про майбутню конференцію СОТ. 1 листопада – Торгово-інвестиційна рада Україна-США, де будемо говорити про прогрес в захисті інтелектуальної власності і про повернення до загальної системи преференцій, а також про можливі послаблення мит на металургійну продукцію. Візит до Узбекистану, аби знайти порозуміння щодо збереження нормальних умов торгівлі... І остання декада листопада – Китай і розмови про подальше відкриття ринків", - зауважив торгпред України.

Нагадаємо, Комітет асоціації Україна-ЄС у торговому складі збереться 19 листопада.

Українські Національні Новини

Політика