tender-na-vidbudovu-okhmatdytu-provedut-zanovo-moz

Тендер на відбудову Охматдиту проведуть заново - МОЗ

 • 15796 переглядiв

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко оголосив про новий тендер на відбудову Охматдиту через Prozorro. Буде створено наглядову раду для контролю використання зібраних коштів на відновлення лікарні.

Тендер на відбудову Охматдиту проведуть заново і вже на Prozorro. Про це повідомив міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

По новому тендеру. Я хочу, щоб він оголосився якомога швидше. За наступний тиждень ми хочемо створити наглядову ревізійну раду, яка затвердить критерії до учасників, які повинні подаватися

- сказав Ляшко.

За словами Ляшка, новий тендер проведуть на Prozorro.

Ляшко зазначив, що новий тендер на відбудову Охматдиту буде проведено протягом 7-16 днів.

Жодного договору немає й не було підписано. Тільки розглядалися певні компанії для того, щоб подати на затвердження. Жодного документа ніхто не підписував ні зі стороною Охматдиту, ні зі сторони фонду, ні зі сторони МОЗ

- сказав Ляшко.

Міністр також повідомив, що вчора провів консультації з Національною поліцією, безпосередньо з головою.

Попросив подивитися компанію, яка претендує бути переможцем відбору, який проводився Фондом. Є застереження про те, що на балансі цієї компанії немає відповідної кількості техніки, яка дозволить працювати й робити ті роботи, які передбачені. Тому сьогодні провівши консультації з керівництвом Охматдиту, Фонду, прийнято рішення, що благодійний фонд перераховує ту суму коштів яка зібрана після 8 липня на рахунки Охматдиту, безпосередньо на казначейський рахунок

- сказав Ляшко.

За його словами, буде створено ревізійно-наглядову раду по використанню цих коштів.

"Ревізійно-наглядову раду ми хочемо створити за наступними критеріями: 6 найбільших благодійників, які перерахували найбільшу суму коштів на ці рахунки, після цього один представник МОЗ, один представник адміністрації Охматдиту. Потім вони разом відбирають представників з антикорупційних організацій, будівельних організацій, інших організацій, так, щоб загалом не перевищити 15 осіб наглядової ради", - розповів Ляшко.

Окрім того, він повідомив, що зібрано на відбудову "Охматдиту" 1 мільярд 110 мільйонів гривень.

Так, кошти надійшли:

  • 312 млн грн — на благодійний рахунок лікарні;
  • 378 млн грн — на рахунок благодійного фонду "Охматдит";
  • 320 млн грн — через платформу UNITED24;
  • 100 млн грн — уряд виділив із резервного фонду.

Доповнення

ТОВ "Буд-технолоджі" було визначено переможцем тендеру від БО "Благодійний фонд "Охматдит" на ремонтні роботи корпусу лікарні, що постраждав від ракетного удару у липні. Ця компанія була однією із найдорожчими пропозиціями відбудови.

Ляшко повідомляв, що на тлі скандалу щодо відновлення "Охматдиту" за завищеною ціною, міністерство охорони здоров’я звернулося до правоохоронних органів для проведення додаткових перевірок стосовно тендеру на відбудову лікарні.

Анна Мурашко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Тендер на відбудову Охматдиту проведуть заново - МОЗ

     • 15796 переглядiв

    Умєров в Анкарі зустрівся з міністром оборони Туреччини

     • 27008 переглядiв

    Двох дітей повернули з окупації на Луганщині - Омбудсмен

     • 33926 переглядiв