ukenru
tel-aviv-obignav-parizh-yak-naydorozhche-misto-dlya-zhittya-kiyiv-88-y

Тель-Авів обігнав Париж як найдорожче місто для життя, Київ - 88-й

 • 22436 переглядiв

КИЇВ. 1 грудня. УНН. Складено рейтинг найдорожчих міст для життя у світі - його очолив Тель-Авів. Київ на 88-му місці у світі. Рейтинг опублікував Economist Intelligence Unit, пише УНН.

Цитата:

“Тель-Авів вперше очолив рейтинг, піднявшись з п'ятого місця в минулому році. Зростання Тель-Авіва в основному відображає зміцнення ізраїльської валюти, шекеля, щодо долара США (індекс WCOL порівнюється з цінами в Нью-Йорку) і зростання цін на продукти харчування і транспорт", — йдеться в повідомленні.

Деталі

Київ перебуває на 88-му місці в світі, піднявшись на 13 позицій.

Найбільший стрибок - у Тегерана (Іран), який піднявся з 79-го на 29-е місце через санкції США, викликані дефіцитом і зростанням цін.

Другий щабель розділили Париж і Сінгапур, а Цюріх і Гонконг замкнули п'ятірку лідерів. Далі в рейтингу йдуть Нью-Йорк, Женева, Копенгаген, Лос-Анджелес і Осака.

Найдорожчим з нових міст є Единбург (Велика Британія), який зайняв 27-е місце.

Повідомляється, що на вершині рейтингу як і раніше домінують європейські і розвинені азіатські міста, тоді як північноамериканські і китайські міста залишаються на відносно помірних позиціях. При цьому найдешевші міста знаходяться на Близькому Сході, в Африці і в бідних частинах Азії.

Загалом у рейтингу 173 місця.

Доповнення

У квітні 2021 року за дослідженнями швейцарського банку Julius Baer Шанхай і Токіо були найдорожчими містами для проживання людей, чий добробут обчислюється мільйонами або мільярдами доларів.

Українські Національні Новини

Суспільство