ukenru
tayvan-vstanovit-minni-ustanovki-do-zasobiv-zakhistu-vid-kitayu

Тайвань встановить мінні установки до засобів захисту від Китаю

 • 22086 переглядiв

КИЇВ. 14 січня. УНН. Тайвань ввів в експлуатацію нові військово-морські мінні загороджувачі, щоб посилити захист від Китаю. Про це пише УНН з посиланням на Міністерство національної оборони острова в Twitter.

Деталі

Президент Цай Інвень головувала на церемонії введення в дію Першої та Другої ескадрилій гірських робіт ВМФ, які управлятимуть кораблями, здатними автоматично встановлювати велику кількість невеликих, але потужних мін на високій швидкості без необхідності використання водолазів.

Такі технології є частиною стратегії стримування будь-якого можливого вторгнення з Китаю з його величезною армією та величезною перевагою у кількості бойових літаків, кораблів та іншого озброєння.

Початкове замовлення на чотири кораблі, вироблені компанією Lungteh Shipbuilding, є частиною прагнення Інвень пожвавити вітчизняну військову промисловість та зменшити залежність Тайваню від головного союзника Сполучених Штатів у галузі оборонної зброї. Lungteh також виробляє ракетні корвети, патрульні катери та інші судна для тайванських збройних сил та поліції, а також для цивільного використання.

Автоматична система постановки мін була розроблена Тайванським інститутом науки та технологій Чунг Шань.

Кораблі дають військово-морському флоту "ще сильніші можливості для захисту наших вод", сказала Інвень на церемонії. Їхнє введення в експлуатацію "продемонструвало плоди місцевої оборонної промисловості і показало світові нашу рішучість захищати нашу країну", — додала вона.

Додамо

Тайвань і Китай розділилися під час громадянської війни в 1949 році, і Китай не виключає можливості возз’єднання з Тайванем силою. Пекін виступає проти участі Тайваню в міжнародних організаціях.

To increase our asymmetric warfare capabilities & strengthen our readiness & resilience.#ROCNavy commissioned the newest fast minelaying ships today, enabling our #sailors to deny enemy vessel access to vital waters with mines loaded on the minelayers’ automatic deploy systems. https://t.co/PkwpkTf7ZD

— 國防部 Ministry of National Defense, R.O.C. (@MoNDefense) January 14, 2022

Українські Національні Новини

Новини Світу