ukenru
tayiland-z-1-lipnya-vidkriye-pkhuket-dlya-vaktsinovanikh-vid-covid-19-turistiv

Таїланд з 1 липня відкриє Пхукет для вакцинованих від COVID-19 туристів

 • 18258 переглядiв

КИЇВ. 22 червня. УНН. Уряд Таїланду дозволив вакцинованим від коронавірусу туристам, які прибувають на острів Пхукет, з 1 липня 2021 року не проходити карантин, що стало першим кроком на шляху королівства відродити свою постраждалу від пандемії економіку. Про це пише AFP, передає УНН.

Деталі

Надзвичайно важлива індустрія туризму знаходиться в занепаді з березня, коли уряд Таїланду запустив схему, яка дозволила б вакцинованим туристам в'їжджати в країну без проходження звичайного двотижневого карантину.

Але після того, як в квітні країну охопила третя хвиля зараження Covid-19, ця схема, схоже, відійшла на другий план.

У п'ятницю офіційні особи з туризму та члени цільової групи Таїланду по Covid-19 оголосили, що реалізація схеми, повинна відновитися з 1 липня.

У вівторок, за вісім днів до її запуску, офіційний представник уряду Анучит Бурапачаісрі заявила, що кабінет прем'єр-міністра Прают Чан-О-Ча офіційно схвалив цю схему.

Крім Пхукета, інші напрямки включають Самуї, Ко Пангало і Ко Тао.

Індустрія туризму Таїланду раніше приносила майже 20% його національного доходу. Збитки від пандемії відбилися на інших секторах, включаючи ресторанний, транспортний бізнес та інші сфери послуг.

Прем'єр-міністр країни оголосив минулого тижня, що планує повністю відкрити Таїланд для іноземних гостей до жовтня - обіцянка, яке вимагатиме від його адміністрації виконання мети щодо щеплення 50 мільйонів тайців за чотири місяці.

Доповнення

Туризм до COVID-19 приносив країні 96,5 млрд доларів і забезпечував майже 8,5 млн робочих місць. У минулому році число прибулих впало з 40 млн до 7 млн осіб, в результаті чого від 2 млн до 4 млн осіб залишилися без роботи.

Основними конкурентами Пхукету, які або вже відкрили кордони, або обговорюють це в світлі успішного розгортання вакцинувальних кампаній, називають, зокрема, Сейшельські острови, Мальдіви, Грецію і Шрі-Ланку.

Українські Національні Новини

Новини Світу