sytuatsiia-v-enerhosystemi-stanom-na-28-lypnia-hrafiky-pohodynnykh-vidkliuchen-budut-zastosovuvatys-lyshe-v-hodyny-pikovoho-spozhyvannia

Ситуація в енергосистемі станом на 28 липня: графіки відключень будуть застосовуватись лише в години пікового споживання

 • 25969 переглядiв

В Україні 28 липня графіки погодинних відключень електроенергії застосовуватимуться з 18:00 до 22:00. Енергосистема країни продовжує відчувати дефіцит потужностей через ворожі атаки та пошкодження інфраструктури.

Станом на 28 липня в Україні будуть діяти графіки погодинних відключень лише в години пікового споживання - з 18:00 до 22:00. Про це повідомили в Укренерго, пише УНН.

На сьогодні заплановано, що графіки погодинних відключень будуть застосовуватись лише в години пікового споживання - з 18:00 до 22:00. Обмеження діятимуть в обсязі однієї черги. Про зміни в графіках дізнавайтесь на офіційних ресурсах обленерго у своїх регіонах,

- йдеться у повідомленні Укренерго.

Деталі

Енергосистема країни продовжує відчувати значний дефіцит потужностей, особливо після втрати 9 ГВт виробничих потужностей через ворожі атаки. Обстріли, які часто відбуваються на прифронтових та прикордонних територіях, вражають підстанції та лінії передачі електроенергії, що спричиняє обмеження в передачі доступної електроенергії.

Щодо ситуації з електропостачанням в регіонах, то у Вінницькій області сталися технологічні збої, які призвели до вимкнення високовольтної повітряної лінії, внаслідок чого підстанція та приєднані до неї домогосподарства залишилися без електроенергії. Однак, всі споживачі були швидко підключені за допомогою резервної системи.

У Закарпатській області також було зафіксовано короткочасне відключення високовольтної лінії, проте це не спричинило знеструмлення споживачів.

В Донецькій області ворожий обстріл однієї з шахт, де працювало 27 осіб, не призвів до знеструмлення чи виникнення пожежі.

Енергетичні служби відновили електропостачання для 3,524 споживачів, які втратили доступ до електроенергії через бойові дії та технічні несправності. Втім, в результаті воєнних дій та технічних порушень, 483 населені пункти продовжують залишатися без світла.

У Дніпропетровській, Донецькій та Запорізькій областях енергетики успішно відновили електропостачання для понад 3,000 споживачів.

Донецька область: ворожі обстріли спричинили знеструмлення 1,2 тисячі абонентів у 6 населених пунктах. Енергетики відновили електропостачання для 835 абонентів у 8 населених пунктах, проте 135 населених пунктів, загальною кількістю 83,2 тисячі абонентів, залишаються без електрики.

Запорізька область: бойові дії залишили 3,7 тисячі споживачів без електроенергії у 51 населеному пункті.

Івано-Франківська область: технологічні порушення спричинили зниження тиску газу, внаслідок чого 260 абонентів були відключені від газопостачання.

Сумська область: через військові дії без електропостачання залишилися 3,5 тисячі споживачів у 67 населених пунктах.

Харківська область: внаслідок бойових дій 38,3 тисячі абонентів у 106 населених пунктах досі залишаються без електропостачання.

Херсонська область: у місті Херсон знеструмлено 2476 споживачів, а в загальному по області – понад 26 тисяч споживачів у 48 населених пунктах.

Чернігівська область: бойові дії спричинили відсутність електрики у 1,4 тисячі абонентів у 23 населених пунктах.

Нагадаємо

Ворог атакував об’єкти системи передачі електроенергії у Чернігівській та Дніпропетровській областях. На Донеччині обстріляли шахту унаслідок чого під землею опинились 86 шахтарів. Сьогодні графіки відключень будуть застосовуватись з 17:00 до 23:00.

Популярні

Новини по темі

У Харкові пролунали вибухи

 • 29714 переглядiв