ukenru
sumish-vodi-i-spirtu-pid-viglyadom-alkogolyu-prodavali-onlayn-na-dnipropetrovschini

Суміш води і спирту під виглядом алкоголю продавали онлайн на Дніпропетровщині

 • 8222 переглядiв

КИЇВ. 1 червня. УНН. Співробітники податкової міліції у Дніпропетровській області викрили чоловіка, який організував незаконний продаж спирту в тому числі через мережу Інтернет. Про це написав перший заступник голови Державної фіскальної служби України Сергій Білан на свій сторінці у Facebook, передає УНН.

Встановлено, що на території обласного центру в складському приміщенні громадянин організував незаконну діяльність з виготовлення фальсифікованого алкоголю.

"Виробництво здійснювалося шляхом змішування харчового спирту невідомого походження з водою та з використанням обладнання, що забезпечує масове виготовлення", - йдеться у повідомленні.

Надалі фальсифікат розливався в півлітрові пляшки і п'ятилітрові ємності та доставлявся в магазини роздрібної торгівлі.
Крім того, реалізація зазначеної продукції здійснювалася через мережу Інтернет.

"У результаті обшуків, проведених за місцями виготовлення та реалізації фальсифікованого алкоголю, а також за місцем проживання організатора підпільного виробництва, було вилучено понад 820 літрів фальсифікату, майже 1,9 тис. літрів спирту, автомобіль і обладнання, які використовувалися в незаконній діяльності, майже 28 тис. грн готівкою, первинні бухгалтерські документи. Загальна вартість вилученого становить понад мільйон гривень", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, за даними експертів, близько 95% усіх пропозицій горілки, вина, коньяку та інших “зігріваючих” напоїв в Інтернеті — скоріш за все, нелегальні та небезпечні.

Саме тому, якщо і купувати алкоголь дистанційно, то лише на сторінках офіційних Інтернет-магазинів виробників алкогольної продукції.

Як повідомляв УНН, за словами директора з юридичних питань компанії Eastern Beverage Trading Сергія Ткачука, за продаж фальсифікованого алкоголю в мережі Інтернеті до відповідальності сьогодні практично нікого не притягають.

Також не контролюється в Україні і питання продажу алкогольних напоїв через Інтернет неповнолітнім.

 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП