sud-zasudiv-na-8-rokiv-navidnikiv-raket-rf-na-kramatorsk-ta-okolitsi-bakhmuta

Суд засудив на 8 років навідників ракет рф на Краматорськ та околиці Бахмута

 • 67116 переглядiв

КИЇВ. 13 листопада. УНН. Суд засудив на 8 років двох інформаторів спецслужб рф. Вони коригували повітряні атаки рф на бойові позиції та військову інфраструктуру Сил оборони на Донеччині. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу СБУ.

Деталі

Серед основних «цілей» ворога були укріпрайони, а також місця можливого базування українських підрозділів ППО та реактивних систем залпового вогню в районі Краматорська.

Також за координатами засуджених російські загарбники намагались завдати ударів по вогневих позиціях ЗСУ під Бахмутом.
Співробітники СБУ затримали обох зловмисників у результаті контрдиверсійних заходів у прифронтових районах та на передовій у Донецькій області.

Враховуючи співпрацю зі слідством, суд призначив обом затриманим по 8 років тюрми.

Доповнення

Одним із засуджених є 20-річний житель Краматорська, який активно поширював прокремлівські наративи в різних соцмережах. Таким чином він потрапив у поле зору окупантів, які згодом дистанційно залучили його до співпраці.

Ще одним засудженим також є місцевий житель. Зловмисник перебував на зв’язку з окупантами через бойовика підконтрольної їм так званої «народної міліції лнр».

За матеріалами Служби безпеки суд визнав обох зловмисників винними за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України, вчинене в умовах воєнного стану).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Агент російського гру "Буратіно": в СБУ підтвердили оголошення Дубінському підозри у державній зраді 

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Мустафа Джемілєв отримав звання Героя України

     • 114911 переглядiв

    У Маріуполі гучно: ймовірно, працювало ППО окупантів

     • 69622 переглядiв