sud-zalishiv-pid-domashnim-areshtom-sina-eks-kerivnika-energoatoma

Суд залишив під домашнім арештом сина екс-керівника "Енергоатома"

 • 10208 переглядiв

КИЇВ. 27 грудня. УНН. Солом’янський районний суд міста Києва залишив підозрюваного у розтраті державних коштів Артема Кіма під домашнім арештом, передає кореспондент УНН.

Таку ухвалу виніс слідчий суддя,який слухав клопотання прокуратури про зміну запобіжного заходу для А.Кіма на тримання під вартою строком на 60 діб, оскільки він підозрюється в розтраті державних коштів.

"У клопотанні прокуратури про зміну міри запобіжного заходу з домашнього арешту на тримання під вартою суд постановив відмовити", - сказав суддя Віталій Коробенко.

Нагадаємо, у серпні співробітники НАБУ і САП затримали особу, підозрювану у розкраданні коштів ДП "НАЕК "Енергоатом" у сумі 27 млн грн. Як стало відомо УНН з власних джерел, цією особою є син колишнього в.о. генерального директора "Енергоатома" та екс-гендиректора "Южно-Української АЕС" Артем Кім. Додамо, підозрюваний у розтраті державних коштів Артем Кім є хлопцем української артистки Даші Астаф’євої.

За інформацією НАБУ, затриманий, використовуючи родинні зв’язки з колишнім генеральним директором "Южно-Української АЕС" (входить до складу ДП "НАЕК "Енергоатом"), упродовж 2012-2014 років сприяв перемозі двох комерційних структур у торгах із закупівлі електрощитового обладнання, які проводила атомна електростанція. Обладнання поставлене за завищеними цінами, внаслідок чого інтересам держави завдано збитків в розмірі 27 млн грн.

Крім затриманого 2 серпня, додали у НАБУ, в цьому провадженні 13 особам уже повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.191 та ч.2 ст.205 КК України.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Завтра в Україні не планують відключати світло

     • 34218 переглядiв

    Від Іспанії буде додаткова ППО – Зеленський

     • 62922 переглядiв

    Україна та Португалія підписали угоду про безпеку

     • 60300 переглядiв

    Новини по темі

    Випуск новин станом на 14 годину 27 грудня

     • 3649 переглядiв

    Автобус наїхав на пішохода на Кіровоградщині

     • 8774 переглядiв

    Рівненська АЕС вимкне перший енергоблок для ремонту

     • 7774 переглядiв

    Кабмін затвердив фінплан ОПЗ на 2018 рік

     • 10572 переглядiв

    Кабмін схвалив законопроект "Про концесії"

     • 10057 переглядiв