sud-vidpustiv-m-okhendovskogo-pid-osobiste-zobovyazannya-rozshireno

Суд відпустив М.Охендовського під особисте зобов'язання (розширено)

 • 3718 переглядiв

КИЇВ. 21 грудня. УНН. Солом'янський районний суд Києва обрав запобіжний захід голові Центральної виборчої комісії Михайлу Охендовському у вигляді особистого зобов'язання, передає УНН.

Під час судового засідання заступник керівника САП Володимир Кривенко просив суд обрати для М.Охендовського запобіжнитй зіхд у вигляді застви у сумі 1, 29 млн грн.

На думку прокурора, більш м’який запобіжний захід не зможе гарантувати виконання покладених на М.Охендовсього процесуальних обов’язків.

"Прошу застосувати до підозрюваного М.Охендовського… запобіжний захід у вигляді застави у сумі 1 млн 291 тис. грн з покладенням обов’яків не відлучатися з місця проживання, повідомляти про зміну місця проживання, утриматися від спілкування з членами ЦВК, здати паспорти, прибувати до прокурора суду за першим викликом", - зазначив заступник керівника САП Володимир Кривенко.

У свою чергу захисники голови ЦВК наголошували, що наявні дві експетизи, одна з яких спростовує твердження, що М.Охендовський підписувався у "чорній бухгалтерії ПР".

За їхніми словами, підзахисний добосовісно виконує обов’язки, перебуваючи у статусі підозрюваного. Крім того, має трьох неповнолітніх дітей, які навчаються у Києві і не виїжджають за кордон на навчання.

"Жодна з подій, яка інкримінується Охендовському, не вчинялася", - зазначив адвокат.

При цьому захисник Бабіч наголосив, що "чиниться неймовірний політичний тиск усієї правоохоронної машини…".

Адвокати М.Охендовського просили суд відмовити у задовленні клопотання Антикорупційної прокуратури.

За підсумком засідання, суд призначив особисте зобов'язання у вигляді запобіжного заходу М.Охендовському.

Нагадаємо, 18 грудня голові Центральної виборчої комісії Михайлу Охендовському та його захисту вручили два клопотання - про обрання запобіжного заходу у вигляді застави і про відсторонення голови ЦВК від посади.

13 грудня детективи НАБУ повідомили голові ЦВК Михайлу Охендовському про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 та ч.4 ст. 368 Кримінального кодексу України (“Одержання хабарів у великому та особливо великому розмірах особою, яка займає особливо відповідальне становище”). Вказані статті діяли на момент скоєння злочину.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Новий сервісний центр МВС відкрили на Чернігівщині

     • 8264 переглядiв