ukenru
sud-vidmovivsya-viznati-sloniv-osobistostyami

Суд відмовився визнати слонів особистостями

 • 11072 переглядiв

КИЇВ. 28 грудня. УНН. Суд в американському штаті Коннектикут відхилив петицію про наділення слонів правом на свободу особистості, передає УНН з посиланням на АР.

"З проханням визнати тварин дієздатними звернулася організація Nonhuman Rights Project. Таким чином зоозахисники намагалися домогтися звільнення трьох слонів, які містяться в пересувному дитячому зоопарку Commerford Zoo," - йдеться в повідомленні.

Організація вказала, що у цих тварин є самосвідомість, вони пам'ятають минуле і можуть планувати майбутнє, їм властива емпатія, крім того, вони ховають померлих родичів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Слон затоптав четверо біженців в Бангладеш

Тому, вважають в Nonhuman Rights Project, слонів можна визнати особистостями, у яких є основні права. Суд визнав звернення "дуже легковажним". На думку судді, у Nonhuman Rights Project не було законних підстав для подачі петиції.

У Commerford Zoo відзначили, що вони піклуються про тварин і дотримуються правил поводження з ними. Як пише Hartford Courant, в зоопарку містяться три слони віком 36-50 років. До того як потрапити в пересувний звіринець, вони були зайняті в циркових виставах і на ярмарках.

Nonhuman Rights Project в 2013 році намагалася домогтися визнання прав шимпанзе, яких використовують для експериментів в одній з лабораторій Нью-Йорка. Суд відмовив у задоволенні позову, рішення підтвердила апеляційна інстанція.

Українські Національні Новини

Новини Світу