ukenru
sud-doluchiv-do-spravi-bezyazikova-rozshifrovki-yogo-telefonnikh-rozmov

Суд долучив до справи Без'язикова розшифровки його телефонних розмов

 • 12864 переглядiв

КИЇВ. 16 січня. УНН. Шевченківський районний суд Києва долучив до справи про держзраду, в якій фігурує полковник ЗСУ Іван Без'язиков розшифровки його телефонних розмов. Про це в ефірі "5 Каналу" повідомив прокурор Олег Пересада, передає кореспондент УНН.

За твердженням прокурора, вони доводять перехід підсудного на бік супротивника в умовах війни.

У частині розмов Іван Без'язиков виступає безпосереднім учасником, у решті – просто згадується, як переконує обвинувачення. Сам підсудний та його захист обвинувачення відкидають. Крім того, Без'язиков попросив охорони для його родини – на думку підсудного, їм загрожує небезпека.

"Випливає, що пан Без'язиков не був ніяким військовополоненим. Він, відповідно до ієрархії, займав не останню позицію в цій організації, даючи вказівки та доручення іншим членам терористичної організації", – прокоментував прокурор Олег Пересада.

У свою чергу адвокат Олег Веремієнко сказав: "Є серія розмов, які я би назвав "намагання бойовиків дискредитувати полоненого". Не тільки Без'язикова намагались дискредитувати. Були звичайні солдати, були люди, яких самі бойовики вважали суперполоненими. Тобто полонені, за яких можна отримати 15 осіб".

Наступне засідання в цій справі відбудеться 22 січня.

Як повідомляв УНН, полковнику ЗСУ І.Без’язикову оголошено підозру в участі у терористичній організації. Екс-начальника розвідки одного з армійських корпусів, який після полону перейшов на бік терористів, затримала СБУ.

Відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.258-3 (участь у терористичній організації) ККУ.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП