ukenru
sto-dniv-uryadu-shmigalya-ekspert-otsiniv-robotu-kabminu

Сто днів уряду Шмигаля: експерт оцінив роботу Кабміну

 • 22751 переглядiв

КИЇВ. 11 червня. УНН. За сто днів роботи уряду під керівництвом Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля Кабмін став стабільнішим, має досвідченіших людей, проте, має низку негативних показників – відсутність програми дій, недоукомплектованість та корупційні впливи олігархів. Таку думку щодо уряду Шмигаля в коментарі УНН висловив політичний експерт Руслан Бортник.

“Цей уряд, на мою думку, більш стабільний, ніж уряд Гончарука. У силу того, що в цьому уряді більше досвідчених людей, досвідчених саме апаратно, саме в українській політичній системі. Хоча вони досвідчені були на регіональному рівні, але це досвід. Окрім того, хороші зв’язки з олігархами, невеликими фінансовими колами, вони забезпечують більшу стабільність цього уряду. Цей уряд більш зорієнтований на інтереси внутрішніх гравців, ніж зовнішніх. Це, мабуть, до позитивів цього уряду”, - заявив Бортник.

За його словами, на тлі розповсюдження коронавірусу цей уряд більш-менш впорався, ситуація залишається йому підконтрольною.

“Що стосується негативів, то їх надзвичайно багато - відсутність програми до цього часу, уряд працює "без голови" - у нього немає програми, відповідно в нього немає підтримки парламенту, імунітету, він діє безсистемно. До кінця недоформований, недостворені міністерства, які були обіцяні, промислової політики і деякі інші міністерства. У цьому уряді немає міністрів екології і освіти до цього часу. Цей уряд за своєю компетентністю досить слабкий, у ньому відчуваються корупційні впливи наших олігархів, лобістські певні речі”, - додав експерт.

Також Бортник включив до мінусів уряду наступне:

  • цей уряд не є харизматичним і неспроможний відстоювати свою позицію ні перед парламентом, ні перед Президентом. І фактично є ще одним підрозділом Офісу Президента;
  • цей уряд не знайшов іншої моделі економічного відновлення, ніж підписання нового меморандуму з МВФ, тобто збільшення боргових зобов’язань;
  • цей уряд не запропонував провідної економічної моделі.

“Уряд зміг зберегти стабільність якусь певну, це йому плюс. Але він не став якісно кращим, ніж уряд Гончарука. Цей уряд не став не те що урядом прориву, а навіть не урядом руху вперед до кращого майбутнього”, - підсумував експерт.

Нагадаємо, 10 червня Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль підбив підсумки 99 днів роботи уряду, і зазначив, що ці три місяці були важкими.

Українські Національні Новини

Політика