stepanov-vidzvituvavsya-pro-pershi-rezultati-svoyeyi-roboti-v-moz

Степанов відзвітувався про перші результати своєї роботи в МОЗ

 • 11974 переглядiв

КИЇВ. 2 квітня. УНН. Міністр охорони здоров'я Максим Степанов зазначив, що за кілька днів на новій посаді - у МОЗ затвердили єдиний державний протокол лікування інфікованих на COVID-19. Про це повідомляє УНН із посиланням на сторінку МОЗ у Telegram.

"Зараз про те, що ми вже зробили. Найголовніше - ми затвердили єдиний державний протокол лікування для хворих на COVID-19. Ми зробили це за два дні, і вже зараз усі медики країни отримують чіткий алгоритм лікування хворих. На жаль, від цього вірусу немає щеплення чи ліків. Більше того, не застрахований ніхто, і захворіти може кожен", - написав Степанов.

За його словами, в Україні встановили стандарт лікування, який базується на досвіді країн, які вже стикнулися з коронавірусом.

"На жаль, за кілька тижнів нам не вдасться побудувати сучасну медичну систему, але ми не відкладаємо це у довгий ящик, ми паралельно працюємо над реформою. Що ж до сьогоднішніх викликів, то всі сили кинуті на їх вирішення. Медики первинної екстреної допомоги - ми деталізували список лікарів, що отримають підвищення оплати, і винесли його в наказ. Звичайно, ви на передовій цієї війни, звичайно, ви маєте отримувати це підвищення, і ви його отримаєте", - зазначив міністр.

Нагадаємо, Вінниччина стала першим регіоном України, де затверджено протокол лікування коронавірусної хвороби.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Ціна російської нафти Urals впала до 10,5 доларів за барель

     • 20992 переглядiв

    На порталі "Дія" стали доступними послуги для ФОПів

     • 18354 переглядiв