ukenru
stepanov-rozpoviv-chi-ochikuye-noviy-lokdaun-vesnoyu

Степанов розповів, чи очікує новий локдаун весною

 • 29993 переглядiв

КИЇВ. 24 січня. УНН. Введення жорстких карантинних умов обиралося саме на дати з 8 по 24 січня для того, щоб весну Україна могла пережити без введення нових жорстких умов, а тому нового посилення жорстких карантинних умов не очікується. Про це в ефірі одного з телеканалів повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, інформує кореспондент УНН.

Цитата:

“Ми ж обирали дати (проведення цього жорсткого карантину — ред.) з найменшою активністю в економіці, окрім усього іншого. Це було для того, щоб потім, уже до квітня-травня, ми були в змозі пройти без введення жорстких обмежень, коли закривається робота спортзалів... цілі сектори економіки”, - заявив міністр.

Деталі

За словами Степанова, стратегія міністерства полягала в тому, що зараз держава повертається до режиму, який був до 8 січня.
“Потім, протягом 7-10 днів (після завершення локдауну — ред.) ми дивимося як змінюється ситуація по регіонах і (плануємо — ред.) перейти до адаптивного карантину”, - додав глава МОЗ.

Варто нагадати:

Сьогодні — останній день жорстких карантинних обмежень, або, як їх звикли називати, “локдауну”. Відзавтра, 25 січня, в Україні відновлюють дії обмеження “помаранчевої зони” у межах адаптивного карантину, згідно з пунктом № 2 постанови Кабміну № 1236 від 9 грудня.

Наразі в Україні діє жорсткий карантин — з 8 по 24 січня — з низкою обмежень, зокрема, і щодо сфері торгівлі.

А з 19 грудня вводили нові карантинні обмеження — по всій території України правила “помаранчевої” зони. До них країна повернеться після завершення січневого “локдауну”.

Карантин для протидії поширенню нового типу коронавірусу в Україні запровадили з 12 березня. Загалом дію обмежень продовжено до 28 лютого.

Окрім того, уряд розглядає можливість продовження адаптивного карантину в Україні до 31 березня.

Адаптивний карантин вперше введений в Україні влітку, у його межах регіони отримують позначення кольорами відповідно до масштабів поширення у них коронавірусу (у бік зростання) — зелений, жовтий, помаранчевий та червоний.

Українські Національні Новини

Суспільство